0
Domaći fudbal

Foto: HotSport

VESELINOVIĆ: Birmančević ne bi smeo onako da reaguje, pokazali smo da smo prava ekipa!

Objavljeno: 16.07.19 u 19:40

Fudbaleri Čukaričkog prošetali su se kroz prvu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope. Nakon beogradskih 3:0, bili su još ubedljiviji u Jerevanu.

Taktički tvorac ovog uspeha bio je Aleksandar Veselinović. On je odlično pripremio ekipu, ali takođe nije dozvolio da nakon 3:0 u Beogradu dođe do opuštanja, a to je dovelo do ubedljive pobede u gostima od 5:0.

– Bili smo bolji i zasluženo smo slavili, ali kao što sam rekao i pre meča sve će ovde biti rešeno. Želeo sam da igramo do poslednjeg trenutka i da u svakom momentu budemo ozbiljni, a rezultat je plod takve igre. Želim da se zahvalim Banantsu na dobrodošlici i da im poželim puno sreće u nastavku sezone. Lepo je kada pobedite, a mi još večeras moramo da mislimo o prvom meču u prvenstvu protiv Napretka. Čestitao bih i mojim igračima i celom klubu – počeo je Veselinović

Novinari su postavili pitanje Stojanoviću zašto nije pustio Vidosavljevića da šutne penal, odgovorio je tener umesto njega…

– Mali Vidosavljević nije čuo kada sam rekao da Luka treba da izvede penal. Pošto je Docić izašao iz igre, nije se konkretno znalo ko će umesto njega šutirati. Ne bih da se oko toga stvara neka fama – rekao je Veselinović

Trener Čukaričkog istakao je da su ispravljene greške iz prvog meča o kojima je pričao.

– Veoma smo mlada ekipa, danas smo imali četiri igrača sa manje od 21 godine u timu. Pre ove utakmice smo radili na nekim stvarima i želeli smo da ne primimo gol i tako pokažemo da smo prava ekipa. Igrači su ovu pobedu posvetili Dimitriju Komenoviću, kome je danas rodjendan i koji je budućnost našeg fudbala, što je još jedan dokaz sjajnih odnosa u timu – poručio je trener Čukaričkog.

Da li je prvi gol resio pitanje pobednika? Da li je ovo nagoveštaj nekog novog Čukaričkog?

– Gol je stigao u pravom trenutku. Uvek igračima govorim da ne misle o rezultatu, već da daju sve od sebe na terenu i da će nagrada doći. Svaki novi trener donosi nešto novo, a što se igre tiče, puno faktora tu utiče – ističe Veselinović.

O skidanju dresa Birmančevića i žutom kartonu…

– Slažem se da je to bez potrebe i da nije morao da skida majicu. Svi mi treneri imamo i obrazovno-vaspitnu ulogu. Morate razumeti momka kojeg se neko veoma lako odrekao, a koji je na prva dva meča u sezoni uradio više nego tokom čitave prethodne. Igrači su mu već u svlačionici sugerisali da to ne bi smeo da čini, a mi moramo razumeto mladog momka – zaključak je iskusnog stručnjaka.

Dvostruki strelac Čukaričkog Luka Stojanović na konferenciji za medije je analizirao igru tima.

– Želeo bih da čestitam svima u klubu. Mislim da je ovo veoma važna pobeda posle dve godine neigranja u Evropu. Mislim da smo na sjajan način otvorili sezonu i težićmo da napravimo i bolje uspehe u ovom takmičenju – počeo je Stojanović.

Potom je govorio o igri, kao i činjenici da je tim zabeležio najubedljiviju pobedu u kval. za Ligu Evrope što se srpskih klubova tiče.

– Možda će Ovusu biti sa nama tu za drugo kolo. Mislim da smo danas svi u timu želeli isto, da pokažemo da smo zasluženo slavili u Beogradu. Najbitnije je da smo prošli dalje, a naša vizija je da igramo na gol više. Ovo je možda najuspešnija pobeda i drago nam je zbog toga. Ovo je mlada i talentvoana ekipa i ovu momci će biti budćnost srpskog fudbala. Od prvog dana smo želeli da ovako igramo, danas nikoga nije lako pobediti sa 5:0. Mislim da smo ispunili naša očekivanja.

Za HotSport iz Jerevana – Nemanja Lazić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter