3
Domaći fudbal

DŽON MERI ZA HS: Danas rešeta mreže u Kini, Vojvodinu bi rado da zaboravi, ali ne i… (VIDEO)

Objavljeno: 16.07.19 u 12:12

Sigurno ste mislili da nakon neuspele epizode u Vojvodini više nećete čuti ime Džon Meri,ali ste pogrešili.

Talentovani Kamerunac ne odustaje tako lako. Dobro se potrudio da u Sloveniji njegovo ime izgovaraju sa poštovanjem. Istim tempom krenuo je u Kini gde nastupa već sezonu ipo.

Rešetao je mreže u dresu Meižu Hake, a nastavio je i u Superligi gde ga je primetio Šenžen. Nije dugo Džon Meri Honi Uzuegbunamu trebalo da postane miljenik navijača. Veoma brzo postavio se kao jedan od udarnih igala Šenžena u napadu, na dva meča tri puta je zatresao mrežu protivnika, a zaista se ne zna koji mu je pogodak lepši. U razgovoru za HotSport Meri otkriva svoja iskustva sa Superligom Kine.

– Kineska liga je vrhunska. Mnogi iskusni fudbaleri širom sveta igraju u njoj, kada stranac dođe u kineski tim, lokalni igrači u mnogome zavise od njega. Trude se da doprinesu u radu, ali kao stranac moraš mnogo više da povučeš, a meni je zbog toga zabavno jer tako na terenu pokazujem najbolju verziju sebe – ističe Meri

Kamerunac otkriva da kineski i evropski fudbal po mnogo čemu razlikuju.

– Dok je ovde sva pažnja usmerena na pojedince koji dolaze van granica, u Evropi se fudbal igra kolektivno. Svako doprinosi, iznosimo svoje mišljenje, a svaki igrač pokušava da pruži najbolje kako bi bio u vrhu. Takođe, mnogo je lakše obaviti transfer u neki od većih evropskih klubova i biti primećen u Evropi nego što je to moguće odavde – poručuje napadač Šenžena.

U Vojvodini je proveo skoro dve godine, a pravu šansu da zaigra nikada nije dobio.

Ne razmišljam mnogo o vremenu provedenom u Vojvodini. Trudim se da zaboravim užasne trenutke tokom boravka u klubu. Jedino čega se rado setim i o čemu razmišljam jesu navijači koji su mi pružali podršku kroz teške momente kada niko u klubu nije verovao u mene. Oni u mom srcu imaju posebno mesto – kaže Meri.

Posle Vojvodine stvari su krenule uzlaznom putanjom. U 46 odigranih mečeva za Rudar iz Velenja postigao je 26 pogotka. Da to nije slučajnost pokazao je u Meižo Haki gde je na 43 meča postigao 36 golova. Od ove sezone nastavlja sličnim tempom u Šenženu za koji na dve utakmice ima upisana tri pogotka.

– U Sloveniji sam bio najbolji strelac, drugi najbolji igrač posle Marka Tavaresa. U Kinu sam se preselio sa željom da ponovo budem najbolji strelac – ističe Meri koji je za sada na dobrom putu da ponovo obori rekord lige.

Pogledajte u nastavku kako se nekadašnji fudbaler Vojvodine snalazi u Kini.

Foto: Privatna arhiva/Instagram

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

What a game , what a debut , first Super League game with my new team Shenzhen fc 1-1 draw , samo gazi, idemo napred

A post shared by Daddy Z 12 (@jmarygold12) on

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

What a night , we keep fighting, better days ahead , samo napred , idemo 💪🏾💪🏾💪🏾 @johnmary12fans

A post shared by Daddy Z 12 (@jmarygold12) on

0
0

3 Komentara

  1. Neka se seti i toga da je u Vosi sanirao tesku povredu. Nije sve bilo tako crno u Vosi, ali zaista nije dobio pravu priliku, tj samo na kasikicu. To je bila velika greska.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter