0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

NE BRINI SRBIJO ZA BUDUĆNOST: Podmlađeni ‘delfini’ do boda protiv Crne Gore!

Objavljeno: 15.07.19 u 09:28

Srbija ne treba da brine za budućnost vaterpola. Srbija je u podmlađenom sastavu,sa sedam debitanata remizirala protiv favorizovane Crne Gore.

Podmlađena selekcija Srbije pred meč je viđena u podređenom položaju, a naši ‘delfini’ pokazali su da su dorasli izazovu. Nadoknadili su minus od dva gola zaustatka i pet minuta pre kraja stigli do boda golom Strahinje Rašovića 12 sekundi pre kraja.

Izabranici Dejana Savića su odlično počeli meč. Briljirali su Strahinja Rašović i Mandić, posle čijih golova su „delfini“ poveli sa 4:1. Crnogorci su polako hvatali ritam, pa je na kraju druge četvrtine bilo 6:5 za Srbiju.

U trećoj četvrtini usledio je mali pad igre. Posle dva gola prednosti (8:6) upali su u napadačku krizu, a Crnogorci su to iskoristili i došli do preokreta.

Pet i po minuta pre kraja Drašković je doneo Crnoj Gori dva gola viška 10:8. Pri tom rezultatu  imali su crnogorski vaterpolisti i napad sa igračem više, ali je sjajan bio naš golman Rističević, da bi Mandić svojim četvrtim golom smanjio na 10:9.

Srbija je dobila poslednji napad 32 sekunde pre kraja, zatim prvi put dva igrača više, što je odlični Strahinja Rašović pretvorio u izjednačenje.

SRBIJA – CRBNA GORA 10:10 (4:3, 2:2, 2:4, 2:1)

Bazen Nambu univerziteta. Sudije: Vojvodin (Rusija), Cvart (Holandija)

SRBIJA: Rističević (gk) 8 odbrana, Mandić 3, V. Rašović, Ranđelović 1, Ćuk (c) 1, Lazić, Vico, Dedović 1, Jakšić, Drašović, Stojanović, S. Rašović 4, Dobožanov (gk).
.
CRNA GORA: Lazović (gk) 4 odbrane, Brguljan (c) 2, Radović 2, Petković, Čučković, Ukropina, Janović 2, Đurđić, Ivović 1, Spaić, Drašković 1, Murišić, Kandić (gk).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter