1
Košarka

NOVI SRBIN U NBA: Smailagić potpisao za Golden Stejt!

Objavljeno: 13.07.19 u 09:28

Kolonija srpskih košarkaša biće povećana za jednog, za sada kako stoje stvari biće ih šest naredne sezone.

Talantovani srpski košarkaš Alen Smailagić novi je član Golden Stejt Voriorsa. On je sa ‘ratnicima’ potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 6,13 miliona evra. Ipak, samo prve dve godine ugovora su mu garantovane, ostalo od postignutog na parketu.

Smailagić je prošlu sezonu proveo u filijali Golden Stejta gde je pokazao ozbiljne znake napretka. Prosečno je beležio devet poena i četiri skoka u dresu Santa Kruz Voriorsa, a skupio je čak 47 utakmica. Zbog toga su ga Voriorsi i birali na ovogodišnjem Draftu kao devetog pika druge runde. Momak iz Koteža narednog meseca puni 19 godina i bio je najmlađi košarkaš u istoriji Razvojne lige.

Broj Srba u najjačoj ligi sveta se popeo najverovatnije na šest, tu su starosedeoci Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović i Bogdan Bogdanović, a priključiće im se Marko Gudurić i Alen Smailagić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter