0
Ostali sportovi

STRELJAŠTVO: Nova generacija juniora završila pripreme u Novom Sadu

Objavljeno: 12.07.19 u 11:39

Juniorska reprezentacija Srbije završila je danas četvorodnevne pripreme na malokalibarskom strelištu u Novom Sadu.

Od utorka do petka u Novom Sadu se okupilo devetoro strelaca koji će naredne sedmice učestvovati na Svetskom juniorskom kupu u nemačkom Zulu, pet juniorki: Marija Malić, Marija Kolarević (obe Jedinstvo, Stara Pazova), Ivana Marić (Policajac, Beograd), Lara Canić (Niš 1881) i Nevena Armuš („Čika Mata“, Kragujevac) i četiri juniora: Ratko Bućić (Partizan, Beograd), Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće), Dimitrije Gačeša (Mladost, Inđija) i Marko Ivanović („Čika Mata“).

Svih devetoro strelaca će se u Nemačkoj takmičiti malokalibarskom puškom iz trostava (3 puta 40 metaka).

Rad tokom priprema vodili su treneri stručnog štaba SSS: Dragan Donević (šef stručnog štaba), Ivan Manojlović i Saša Iker, kao i trener po pozivu Darko Jovanović.

–Treninzi u Novom Sadu nisu bile samo pripreme za Svetski kup, već prva u nizu akcija juniorske reprezentacije koje planiramo tokom ovog leta do Evropskog prvenstva malokalibarskim oružjem u Bolonji, u septembru – kazao je Dragan Donević, šef stručnog štaba.– Sastav za Evropsko prvenstvo će biti iskristalisan tokom jula i avgusta. Pred juniorima je još nekoliko domaćih i međunarodnih takmičenja.

Podmlađivanje reprezentacije se nastavlja.

–Na scenu stupa nova generacija. Od devetoro strelaca koji su radili na pripremama u Novom Sadu samo je Nevena Armuš već učestvovala na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem. Na prošlogodišnjem Svetskom kupu u trostavu su se se nadmetali Marija Kolarević, Marija Malić i Aleksa Mitrović. Predstojeće takmičenje će biti izuzetno značajno za sticanje iskustva.

Donević ističe da se radilo dva puta dnevno:

Strelci su na najbolji mogući način iskoristili pripreme, koje su posebno koristile onima koji u svojim sredinama nemaju dobre uslove za rad malokalibarskim oružjem.

Foto: Streljački savez Srbije 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter