0
ATP

HS ANALIZA – NOLE VS RODŽER: Đoković vodi 25-22, a evo kakav je skor na Vimbldonu…

Objavljeno: 12.07.19 u 22:15

U finalu nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu gledaćemo još jedan klasik u kom će snage odmeriti stari znanci Novak Đoković i Rodžer Federer.

Nedelja je definitivno dan tenisa, u finalu najprestižnijeg teniskog takmičenja sastaće se najbolji teniser ikada na travi Rodžer Federer i čovek koji ne bira podlogu Novak Đoković. Veliko i staro rivalstvo kakvo tenis ne pamti u svojoj dugoj istoriji.

Novak Đoković i Rodžer Federer do sada su se sastali 47 puta. Srpski as je uspešniji, Nole je do sada slavio na 25 mečeva, dok je Švajcarac teren napuštao zadovoljniji 22 puta. Kada je reč o gren slem turnirima Novak Đoković je slavio devet puta protiv Federera, a ovaj šest puta.

Kada je reč o mečevima na Vimbldonu, dva tenisera su se susrela tri puta, prvo je 2012. godine Federer pobedio Novaka u polufinalu, a potom i Marija u finalu. Novak je uzvratio dve godine kasnije kada je u maratonskom finalu porazio velikog rivala. Isto je učinio godinu dana kasnije, te ako se gleda tradicija finala u Londonu, onda je Nole favorit.

Kada je reč o osvojenim trofejima na travi Londona, Rodžer ih ima osam, a Novak četiri, mada je Federer stariji i učestvovao je na više turnira. Kada je reč o gren slem titulama tu je Švajcarac rekorder sa 20 titula (AO 6, RG 1, VM 8, US 5), dok Novak ima 15 trofeja (AO 7, RG 1, VM 4 i US 3.

Kada je reč o poslednjim mečevima dva majstora tenisa, Novak za poraz ne zna više od tri i po godine. Poslednja četiri puta slavio je naš as, dva puta prošle godine, jednom 2016. godine i jednom 2015. godine. Poslednji poraz doživeo je u Londonu na završnom turniru 17. novembra.

Videćemo u nedelju da li će Nole stići do svoje 16. gren slem krune ili Rodžer do 21. titule…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter