0
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhva

DOBAR ŠTOPER, A SLOBODAN: Miloš Drača – Spreman sam za nove izazove (VIDEO)

Objavljeno: 12.07.19 u 16:25

Mladi levonogi štoper Miloš Drača rastao se sa rumunskim Pandurima i sada je u potrazi za novim angažmanom.

Prava je retkost danas pronaći štopera koji igra levom nogom. Još kada je reč o talentovanom momku kakav je Miloš Drača, onda je to pravo bogatstvo za neki klub. Od danas momak koji je ponikao u Crvenoj zvezdi je slobodan igrač. Sporazumno se rastao sa rumunskim Pandurima i sada je slobodan u izboru nove sredine.

Ipak, Miloš Drača iz Rumunije nosi lepo iskustvo kada je reč o samom terenu i treninzima. Uporedio je komšijski fudbal sa uslovima u Srbiji.

– Prethodna sezona za mene je bila jedno veliko iskustvo pre svega, prvi put sam otišao u inistranstvo da igram, mislim da je to doprinelo da sazrem kao igrač i kao ličnost. Kad bih uporedio Srbiju i Rumuniju, mislim da ima mnogo sličnosti između dve zemlje. Jedina prednost koju bih dao Rumuniji je ta što mislim da više ulažu u fudbal i mlade igrače – počeo je priču za HotSport, Miloš Drača.

Nažalost, čelnici Pandura nisu želeli olako da se odreknu mladog srpskog štopera, ali je usledila finansijska kriza u klubu i on je zbog neizmirenih obaveza odlučio da napusti Pandure. Bilo je teško oko uzimanja papira, ali oni su sada tu.

– Da, imao sam nesuglasice sa ljudima iz kluba, mislim da nisu bili korektni prema meni kao igraču i najbolje rešenje je bilo sporazuman raskid ugovora.

Sada si slobodan u izboru nove sredine?

– Tako je, trenutno sam u potrazi za novim timom – potvrdio je Drača.

Ponikao si u Crvenoj zvezdi, zbog čega nisi dobio šansu da zaigraš u prvom timu?

– Proveo sam u mlađim kategorijama Zvezde šest godina, imao sam taj peh da na treningu doživim tešku povredu. Godinu dana sam bio van terena tada. Kad sam se vratio video sam da to nije to, moji vršnjaci su značajno napredovali u to vreme, dok sam ja stagnirao. Obavio sam razgovor sa tadašnjim trenerom koji me je posavetovao da bi najpametnije za mene bilo da nađem klub gde ću imati sigurnu minutažu, tu se moja epizoda u Zvezdi završila. Ipak, najvažnije je tada bilo da sam se vratio na teren – iskren je Drača.

Koji su tvoji planovi u narednom periodu?

– Epizoda u Rumuniji je završena. Sada sam slobodan igrač. Treniram individualno, spreman sam i nadam se da ću uskoro pronaći novi klub. Želja mi je da pokušam opet ‘preko’, ali ne bih odbio mogućnost i da se vratim u srpski fudbal – zaključio je Drača za HotSport.

Miloš Drača ima 22 godine, visok je 189 cm i leva noga mu je jača. Prirodna pozicija mu je štoper, a snalazi se i po levoj strani terena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter