6
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

VULETIĆ OŠTRO PO FSS: Ko je Edo Janjević? Čekaju nas porođajne muke i carski rez bez epidurala! (FOTO)

Objavljeno: 11.07.19 u 11:15

Potpredsednik Partizana sazvao je konferenciju za medije na Pohorju povodom dobijene odluke o spornoj titulu iz 1946. godine.

(Specijalni izveštač HotSporta iz Slovenije – Stefan Smuđa)

Spor oko posleratne sezone 1946. godine i priznate titule Crvenoj zvezdi, još uvek traje i ne nazire se kraj. Odluka je doneta, ali profesor Vladimir Vuletić smatra da ona nema pravnu osnovu i zbog toga je sazvao novo obraćanje novinarima koji prate Partizan na mariborskom Pohorju.

– Želim da vas izvestim da je FK Partizan posle više od dva meseca dobio odluku o priznavanju titule iz 1946. godine. Međutim, ova odluka u dobrom meri rađa izvesne nedoumice i sumnje u namere i tenzije koje u celini može da proizvede. Sumnje su mnogobrojne. Kao što vidimo ovde, odluka je u zaglavlju doneta od strane Fudbalskog saveza Srbije, a potpisnik je predsednik FSS, 14. maja 2019. godine. Na taj dan održana je Skupština FSS koja je donela odluku sa 44 glasa za, šest protiv i 10 uzdžanih da se Crvena zvezda nazove osvajačem titule iz 1946. godine – počeo je svoje izlaganje potpredsednik crno-belih.

– FK Partizan dobio je kopiju odluke, ne i formalnu odluku, da ju je primio i potpisao je izvesni Edo Janjević, bar tako ovde može da se pročita. I to 15. maja, dan kasnije. Zašto je to bitno. FKP je 29. maja, tačno dve nedelje nakon Skupštine, očekujući da će dobiti odluku ili da će ona biti zvanično objavljena. Podsećam vas da je FSS sve odluke sa te Skupštine 14. maja zvanično objavio, osim jedne, ove odluke. A sada vidimo da je izrađena istoga dana, 14. maja i da je već sledećeg dana primio izvesni Edo Janjević.

Vuletić se pita zbog čega je jedna zainteresovana čekala 24 sata, a druga gotovo mesec i po dana na dobijanje odluke.

– FK Partizan je 29. maja poslao pisani dopis FSS u kom zahteva da se kao zainteresovana strana dobije ovu odluku zvanično. Više od mesec dana smo čekali da nas neko iz FSS obrati povodom ovog zahteva. Četiri puta sam razgovarao sa predsednikom Komisije za pravna pitanja gospodinom Šuputom, koji je rekao da ne može ništa da uradi. Ovde stoji da je odluka izrađena 14. maja, da ju je Edo Janjević primio 15. maja, a Partizan ju je primio 9. jula! Šta je to što je opredelilo da FSS ovu odluku nedonošče krije, ne objavljujući je u glasniku i krije od FKP i pored zvaničnog zahteva – procenite sami.

Obrazloženje odluke je stalo na sedam redova. Znate li kako to izgleda? Premisa jedan – napolju je sunce. Premisa dva – vedro je. Induktivni zakljjučak – leto je – opisao je Vuletić.

– „Nije škola magare“, kaže naš narod. To nije slučajno. Pouka o pravnom leku nije obavezna, ali ako vi imate situaciju da krijete jednu odluku, a ne navedete pouku o pravnom leku, onda je jasno da vaša intencija jeste da će ovo proći bez ikakve reakcije.

FOTO: HOTSPORT

Potpredsednik crno-belih pita se naglas – ko je izvesni Edo Janjević?

– Ko je Edo Janjević? Zašto je on dobio ovu odluku 15. maja, a FK Partizan je nije dobio do 9. jula. Gotovo dva meseca kasnije. Zašto je Partizanu isticano da odluka još nije izrađena. Generalni sekretar FSS (prim.aut. Jovan Šurbatović) mi je u privatnoj korespodenciji 4. jula poslao „Odluku vam šaljemo sutra“, a stigla je tek 9. jula. Šta je sprečavalo FSS gotovo mesec dana ne trepne ako je otet i učini gest koji je učinio Edu Janjeviću?

Član tri bi mogao da nam da odgovor ko je Edo Janjević. Stičem utisak da je to neko iz FKCZ, ko je ovu odluku primio i kako bi ona bila konačna i kako bi CZ mogla da koristi onaj novi grb sa tri zvezdice, ali deluje mi da u Evropi to još nije prošlo.

U tom pogledu imamo situaciju pravne nesigurnosti. Jedna zaintetesotana strana dobija odluku posle mesec i po, a druga posle 24 sata. Da li bi je FKP dobio da nije četiri puta zahtevao da je dobije? Na naš zvaničan zahtev niko nije odgovarao mesec i po dana. Oni koji su se nadali da mogu na ovakav način da se ponašaju, bahat i neuk, moraće ipak da se suoče sa činjenicom da ovo ovako proći neće.

Partizan će krenuti u pravnu borbu, ističe Vuletić.

– FK Partizan, počev od juče, broji rok koji je predviđen za podnošenje tužbe. Nju žemo podneti u najskorije vreme, verovatno je reč o Osnovnom sudu u Beogradu, i započećemo pravnu bitku. Politička čorba se ne može srkati pravnom viljuškom. Prvo zato što ćete se povrediti, a drugo jer će vam iscureti sve što želite da kušate – najavio je potpredsednik Partizana i završio efektno:

– Porođajne muke ovom odlukom nisu završene, čeka nas carski rez, i to bez epidurala. FK Partizan će se suočiti sa ovime rečima Jaše Tomića:

„Neka je proklet svako, ko hoće rata lakomog, pustog i voli krv, ali neka je proglet o onaj koji rata neće, kada ga gaze brutalno kao sitnu crv“.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

6 Komentara

  1. Edo maajka je reper Iz Bosne.Kako ga ne znas Vuleta?E on je potpisao sledeci potpis stavlja saban,Brena,prle,tihi paja cutura.Vazno je da ima potpis a da razmisljas ko je?!

    0
    0
    Odgovori
  2. Neko je ovde mnogo bolestan. Bolje je pitanje kako se Partizan kvalifikovao za prvo prvenstvo Jugoslavije, kada nije ni učestvovao u ovoj kvalifikacionoj ligi?

    0
    0
    Odgovori
  3. Vuletic maze oči naivnim grobarima,, samo im nije objasnio sta znači,, zainterosovana strana,, i ko je duzan bilo kojoj zainterosovanoj strani bilo sta da objasnjava i obrazlaze,, e moji glodari sto vam malo ne priča o tituli koji vam je dodijelio sud,, udruzenog rada 86 g čini mise,, tituli koju vam ne priznaje ni Uefa ni Fifa,, taj doktor prava treba vas malo da upozna sa tom činjenicom da vam objasni zbog čega Fifa i Uefa vam ne oriznaju tu titulu,,

    0
    0
    Odgovori
  4. Kave veze ima ko je potpiso da je primljena odluka FSS-a. Svu pošu, time i odluku prima ovlašceno lice za prijem pošte. Toliko bi ovaj kome je i fotelja od paleta mala, trebao da zna.

    0
    0
    Odgovori
  5. FSS I EDO SURBATOVIC DA
    KAZU KOLIKA JE BILA CENA
    ZA OVU OTIMACINU. DA
    NAMERNO PISEM EDO SURBATOVIC,. NE ZNA SE KO JE VECI GARAGAN.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter