4
Domaći fudbal

HS ANALIZA: Zvezdi nedostajao gol da ‘obriše minuse’, sve nade za prolaz dalje staju u revanš!

Objavljeno: 10.07.19 u 09:30

Soliranje pojedinaca treba smanjiti, pronaći formulu u završnici pronaći način da se otključa brava Suduve, koja neće menjati taktiku u narednom meču – sve je u rukama šampiona Srbije!

Remi u gostima u prvoj takmičarskoj utakmici bez golova je dobar rezultat, ali je daleko od idealnog. Kao i učinak Crvene zvezde protiv Suduve u Marijanpolu. Ako podvučemo crtu, ključ prolaza leži u beogradskoj priči, sve je u rukama crveno-belih. Na njihovoj strani je kvalitet, iskustvo evropskih megdana koje su sticali dve godine unazad, kao i ‘bogatstvo’ podrške sa tribina. Uloga favorita je ponekad teret, ali je pokazatelj igračima iz ‘Ljutice Bogdana’ da moraju da budu još agresivniji i naravno precizniji u završnici.

Soliranje pojedinaca treba svesti na minimum, a onda se treba okrenuti pronalaženju načina kako ‘otključati Suduvu’, kako doći do prednosti koja donosi sigurnost? Bilo bi lepo da tradicija bude slična kao prethodnih godina. Prošle sezone takođe se krenulo sa ‘nulom’ u Letoniji. Suduva je podigla nivo, mada Zvezda je morala da pobedi, da ne bude posle promašaja po ‘stoti’ put u situaciji da vadi ‘kestenje iz vatre’ sjajni Milan Borjan. Opravdanje za pojedine poteze možemo pronaći, ali greške treba smanjiti na minimum.

– Nisu nam dozvolili da lako dođemo u završnic i branili su se sa pet igrača na uskom prostoru što nam je otežavalo posao. Hteli smo po svaku cenu da ih matiramo, ali nismo uspeli i sada se okrećemo revanšu da pobedimo Suduvu – rekao je Dušan Jovančić.

Nedostajao je gol da izbriše ‘minuse’ možda je trebalo pokušati sa dvojicom napadača. Vladan Milojević će za revanš spremiti novu formulu, pokušaće da pronađe ‘džokera’ i možda napadač Tomane bude kec iz rukava. Neke treba prodrmati, dati im još jednom vetar u leđa i biće domaćin u revanšu jači za povratak Milana Jevtovića. Potreban je prodor preko boka da Boaći ili Pavkov na taj način dobiju više lopti. Ovako deluje da imaju male uloge, a ne treba saomo čekati kreacije kapitena Marka Marina. Nije on Mesi, ali su njegovi potezi značajan tas na vagi. Nekada i ‘nula“ donosi plus i matematički je sve na strani Zvezde jer svaka pobeda u Beogradu donosi prolaz. Treba biti oprezan, taktičan i Efikasan.

0
0

4 Komentara

  1. Može li neko zamisliti da Zvezda u timu ima golgetera jeseni Vukanovića a on je treća rezerva za tra-la-la “kapitalca” Bena a “trener godine” je ponovo izgurao Pavkova iz tima u koji stalno gura Boaćija, rezervistu iz kineske lige. Ovi “kapitalci” su se baš pokazali u punom svetlu, nisu imali blage veze baš kao i “trener godine” koji ih forsira do besvesti!

    0
    0
    Odgovori
      • Ti si zaostao u kognitivnom razvoju jer tebe interesuje ko šta piše a ne da li ono što je napisano odgovara istini! Uživaj u tvom svetu crtanih junaka, Miki Mausa i Šilje i maestralnoj igri Zvezde pod genijalnim vođstvom Milojevića!

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter