0
Domaći fudbal

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

KONAČNO OZVANIČEN DUGO ČEKANI POSAO: Partizan prodao jednog od najtraženijih igrača!

Objavljeno: 09.07.19 u 12:08

‘Parni valjak’ je napokon zaključio posao sa grčkim Olimpijakosom, odnosno, igrač je pristao na sve uslove i potpisao je ugovor.

(Specijalni izveštač HotSporta sa Pohorja – Stefan Smuđa)

Dugo su trajali pregovori između Partizana i Olimpijakosa, ali i između grčkog kluba i Svetozara Markovića, i nekoliko puta su prekidani zbog nemogućnosti nalaženja ‘zajedničkog jezika’.

Čak se danas pojavila informacija da je stvar završena, ali je potpis pao tek u predvečernjim satima. Razlog tolikog čekanja je bilo pronalaženje načina isplate kroz rate koji bi odgovarao svim stranama.

Sada je modus konačno pronađen. Podsetimo, Marković je u noći između subote i nedelje otputovao iz Slovenije u Beograd i to taksijem, a potom je odleteo u Atinu. Sinoć je pao načelan dogovor, a danas je ozvaničen i ugovor je upravo potpisan.

Mladi štoper ipak je dobio nešto bolje uslove od prvobitno ponuđenih 150.000 evra, radi se o cifri nešto većoj od 200.000 evra na godišnjem nivou. Prošao je medicinske preglede i uskoro bi deo novca trebalo da legne na račun crno-belih, kojima je preko potreban.

Olimpijakos će beogradskom klubu uplatiti ukupno 1.500.000 evra na ime obeštećenja, plus je postignut dogovor da crno-beli dobiju 10 odsto od sledeće prodaje.

Sa ovim novcem, sada je za očekivati da će Partizan odgovoriti nekim pojačanjem, pre svega u ofanzivnoj liniji tima.

Prva opcija je dovođenje igrača Arsenala Takume Asana na pozajmicu, što je HotSport juče prvi najavio. Stvar je blizu realizacije.

Moraće da se reaguje veoma brzo, jer je početak sezone već za 12 dana…

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter