0
Fudbal

KOPA AMERIKA: Žesus doživeo nervni slom, Brazil slavio pred domaćim navijačima! (VIDEO)

Objavljeno: 08.07.19 u 09:04

Fudbaleri Brazila slavili su u finalu Kopa Amerika protiv Perua sa 3:1.
U neverovatnom meču odigranom na prepunoj ‘Marakani’ Brazil je zasluženo slavio protiv Peruanaca. U meču naelektrisanom emocijama i željom za pobedom odlično se snašao domaći sastav koji je odgovorio pritisku. Videli smo penal na obe strane, a domaćin je meč završio sa desetoricom igrača na terenu. 

Uvodnih 15. minuta nisu doneli uzbuđenja, te se na prvu ozbiljniju priliku čekalo sve do trenutka kada je Everton ispratio savršeni centaršut koji mu je poslao Gabriel Žesus.

Felipe Kutinjo je imao priliku u 24. minutu. Pucao je iz neposredne blizine, ali je lopta prošla kraj stative. Igrao se 36. minut kada je Aleks Sandro umalo uvećao prednost Brazila. Ipak, njegov udarac jej prošao tik iznad prečke. Kaznino je neposredno nakon toga Peru sa bele tačke promašaje ‘karioka’. Nakon VAR asistencije Peru je preko Paola Gerera izjednačio.

Tek što je Peru postigao gol za izjednačenje u sjajnoj akciji Brazila u trećem minutu sudijske nadoknade, Gabrijel Žesus je završio akciju domaćina šutem po zemlji u legi ugao, a Pedro Galese ostao je nemoćan u pokušaju da zaustavi nalet Brazila.

Nije popuštao Brazil u nastavku meča, već su domaći pokušavali početkom drugog poluvremena preko Kutinja, Firmina i Aleks Sandra da ugroze gol Peruanaca. Sva tri puta bili su za nijansu neprecizni. Žesus je u 70. minutu nakon oštrog starta zaradio drugi žuti karton, a Brazilac se teško mirio sa tom odlukom sudije, prvo je ‘stradao’ VAR Ekran, a potom je fudbaler domaćeg sastava završio u suzama na stepeništu kraj terena.

Već u narednom napadu zaslužene ovacije dobio je odlični Alison koji je odbranio nebranljivo. Migel Trauko pokušao je unutar šesnaesterca da ugrozi golmana domaćina, ali je Alison pokazao zašto je najskuplji golman na svetu. U nastavku je Karlos Zambano pokušao da dođe do lopte, a pritom je nesmotreno startovao. Roberto Tobar Vargas je dosudio penal za domaći tim, a posle toga konsultovao i VAR. Ričarlison je poslao golmana u jednu stranu, a loptu u drugu za 3:1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter