0
Fudbal

GOLD KUP: Meksiku pehar i mesto na Kupu konferederacija! (VIDEO)

Objavljeno: 08.07.19 u 12:36

Fudbaleri Meksika vladari su Centralne i Severne Amerike. U finalu Gold Kupa Mesiko je savladao Sjedinjene Američke Države rezultatom 1:0.

U dosta ujednačenoj utakmici gde su odlučivale nijanse bolje su se snašli Meksikanci koji su prelepim golom Dos Santosa došli do pobede i pehara. Takođe, Meksiko se kao šampion izborio za pravo učešća na Kupu konfederacija 2021. godine gde će nastupati uz Katar i Brazil.

Amerikanci su imali dve velike prilike u uvodnim minutima meča. Prvo je Kristijan Pulišić raspalio po lopti nakon solo prodora, a odlično je reagovao Giljermo Očoa.

Dva minuta kasnije Džozi Altidore je dočekao centaršut u srcu šesnaesterca, pokušao je da uputi udarac, a lopta je prošla kraj desne stative. Igrao se 16. minut pokušali su Meksikanci da odgovore preko Andresa Gvardada, ali je takođe bio neprecizan.

Džordan Moris je u 51. minutu imao prvu priliku u drugom poluvremenu, ali je golman odlično reagovao. Džonatan dos Santos je u 73. minutu doneo vođstvo Meksiku. Primio je odličan centaršut i zakucao loptu pod prečku.

Dva minuta pre kraja meča Kristijan Roldan je prvi stigao na odbitak nakon kornera Kristijana Pulišića. Namestio se na udarac i umalo savladao golmana Očou, ali je neko od defanzivaca skinuo loptu sa mreže, zasluženo je Meksiko na kraju podigao pehar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter