1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

RAJKO BREŽANČIĆ SE PREDSTAVIO: Nekoliko puta sam razmišljao da batalim fudbal! (FOTO)

Objavljeno: 07.07.19 u 13:28

Posle dugo peripetija i čekanja potrebnog papira iz Malage, Rajko Brežančić je dobio dozvolu da potpiše i zaigra za Partizan.

(Specijalni izveštač HotSporta sa Pohorja – Stefan Smuđa)

Levi bek koji je pre devet godina kao mladi fudbaler napustio Humsku, a potom bitisao u srpskom fudbalu u dresu Metalca, Bežanije i Čukaričkog, dobio je novu priliku u dresu ’parnog valjka’. U međuvremenu je inostranu karijeru gradio u dresu AZ Alkmara i Ueske, dok u Malagi iz koje stiže nije odigrao nijedan meč.

I pre gotovo decenije, ali i sada smo se uverili za nekoliko dana priprema u Sloveniji, Rajka Brežančića krasio je briljantan centaršut, ’kifla’ koja uglavnom pada na glavu napadačima. Moderan levi bek sa pedigreom crno-bele škole fudbala mogao bi dosta da pomogne timu Sava Miloševića.

– Pre svega bih se zahvalio stručnom štabu i upravi na strpljenju. Dve nedelje koje su bile najteže u mom životu. Očekivali smo taj papir koji se završava za minut, a čekali smo ga dve nedelje. Daću sve od sebe da se odužim za to strpljenje, pre svega svojim igrama na terenu – rekao je Rajko Brežančić novinarima u Sloveniji.

Šta se promenilo za deset godina u Partizanu?

– Nije se promenilo ništa, Partizan će uvek biti Partizan, najveći klub u Srbiji. Ne mogu da obećavam titulu, nisam takav, ali da ćemo dati sve od sebe i da ćemo se spremimo maksimalno za Evropu i prvenstvo. To mogu da obećam.

FOTO: FK Partizan

Iza Brežančića je prilično duga pauza.

– Nisam igrao pet meseci zbog povrede, to se videlo juče na utakmici. Ali imamo izvanrednog kondicionog trenera i vratiću se. Došao sam da pomognem ovoj ekipi i daću sve od sebe. Daleko od toga da je meni zagarantovano mesto u prvoj postavi.

Nije čest slučaj da neki igrač iz lige kakva je Primera ponovo dođe u srpski fudbal.

– U Španiji mi je poslednja godina bila katastrofalna. Ušli smo u Primeru posle 60 godina. Došao je novi trener, a oni su me ubeđivali da igram sledeću, i tako svaku sledeću, ali nisam. Obećavali su mi, ali ništa se nije dešavalo. I kada je Savo nazvao, odlučio sam da dođem ponovo u Partizan. Mogu slobodno da kažem da sam došao zbog njega – otkrio je Brežančić.

Sada, deset godina kasnije, Partizan može mnogo više od njega da očekuje, zbog iskustva i zrelosti koju donosi sa sobom.

– Ranije sam bio kao klinac, imao sam jaku konkurenciju, ali sam i imao 12 ili 13 utakmica. Danas samo u Srbiji mogu da kažu da je igrač mator sa 30 godina, a naravno da nije tako. Partizan ima dobar tim i čim su ovi igrači tu, znači da zaslužuju ovaj dres.

– Poznajem dosta igrača od ranije, osim ovih mlađih. Svi su me prihvatili kao porodicu, što je najbitnije za stvaranje tima.

Iskreno je rekao i da je nekoliko puta razmišljao da napusti fudbal i posveti se nekim drugim poslom.

– Nekada nije bajno i sjajno. Čak sam i razmišljao više puta kada sam otišao iz Partizana 2009. godine da batalim fudbal. To je bilo onda kada sam otišao u Metalac. Ali posle se tako namesti, prvo Bežanija, pa Čukarički i onda je sve došlo na svoje – iskreno je ispričao 30-godišnji levi bek.

FOTO: HOTSPORT

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

1 Komentara

  1. OVAKVIH PO SRBIJI IMAMO
    NA TONE. FUDBALER !!!???
    DA VREDI IGRAO BI I U
    SPANSKU DRUGU LIGU.
    VAZURINO POJACANJE. VIDI
    SE DA SU VAZURA I VUCELA
    ZALUTALI U FUDBAL. ZA NJIH SVAKI KO NOSI DRES,
    DOBAR HE FUDBALER. ETO
    TAKVI VODE NAS PARTIZAN.
    A , O TRENERU DA NE
    PRICAMO. MI TRENERA NEMAMO.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter