0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

IVICA TONČEV ZA HOTSPORT: Jurišaćemo na titulu u Srbiji, ostavićemo traga i u Evropi!

Objavljeno: 07.07.19 u 13:04

‘Ono što se fudbalerima i navijačima obeća, mora da se ispuni’, poručio je prvi čovek Reala sa Nišave.

Fudbaleri Radničkog u novu sezonu ulaze sa novim trenerom, ali i reorganizacijom rada unutar kluba. To je za HotSport najavio prvi čovek kluba Ivica Tončev.

-Sve što se već od danas bude radilo u Radničkom i na Čairu biće u pravom smislu reči revolucija fudbala, ne samo niškog, već i srpskog, a iz prostog razloga što smo odlučili da prekinemo svaki vid improvizacije, kakva je do sada često bila i, samim tim da kao i najveći broj renomiranih klubova u Evropi i svetu i najbolji u našoj zemlji radimo za budućnost. Nikako od danas do sutra, već na duže i sigurnije staze. U planu je stvaranje bazične osnove od 14 do 15 mladih fudbalera, ne starijih od 24 godine, od koji će se, uz iskusnije u našem timu, odmah krenuti u stvaranje jednog poletnog, moćnog i ozbiljnog sastava i koji će kroz godinu i po do dve biti najbolji i najkvalitetniji u Srbiji. Trenutno sada imamo više od polovine od planiranih talentovanih, vrsnih i veoma kvalitetnih fudbalera poput Alekse Jovanovića, Bondarenka, Čumića, Batrovića, mladog Stankovića, Stefana Đorđevića, Stevanovića, Makarića, Ćirkovića i omladinskog reprezentativnog golmana Stefana Ilića. A već naredne zime njima će biti prirodati novi, još desetak njih, kako bi kraj sezone 2019/2020.godine dočekali sa tom zdravom i perspektivnom, ali velikom grupom fudbalera koji će u pravom smislu reči predstavljati budućnosti niškog i sršpskog fudbala – započeo je Tončev.

Predsednik Radničkog naglašava da takav sistem rada garantuje stabilnost i kvalitet koji je potreban za osvajanje šampionske titule u narednim godinama.

– Sa takvim sastavom jurišaćemo na šampionsku titulu u Srbiji, moći ćemo mnogo ozbiljnije da nastupamo na međunarodnoj sceni i na taj način promovišemo i srpski i niški fudbal, ali i da doprinesemo da se o Nišu i našoj zemlji ipak sa više respekta govori u najvišim vrhovima evropskog i svetskog fudbala. Odmah moram da istaknem da svi igrači na koje sada računamo, ali i koji će na zimu stići na Čair, ni pod kojim uslovima, ma koliko eventualno bili povoljni, neće u periodu stvaranja kvalitetnog tima i dužeg igranja zajedno biti na prodaju. A posle, kada ostvarimo svoj cilj i stvorimo šampionski sastav i kada uz naš kvalitetan i uspešan tim budu na scenu stupali novi mladi i još talentovaniji igrači, jer je ovaj deo Srbije najveći rasadnik izvanrednih fudbalera, drugačije će se gledati i na Niš i na Radnički, drugačije će se planirati, rekao je Tončev.

Prvi čovek kluba zadovoljan je dosadašnjim aktivnostima kluba u prelaznom roku.

-Posle svega reći ću da sam prezadovoljan. Iako je tokom pauze između dve sezone bilo mnogo saplitanja, mnogo pokušaja da nas drugi klubovi spreče ili onemoguće da se pojačamo, uspeli smo da dovedemo na Čair sve što nam je trebalo. Još uvek mi nije do kraja i potpuno jasno šta su želeli naši rivali otimanjem igrača, sprečavanjem svih nas u Radničkom da pregovaramo i razgovaramo sa slobodnim fudbalerima na tržištu. U jednom trenutku sam pomislio da se pojedini klubovi, a u tim sredinama dobro znaju o čemu i o kome govorim, više brinu kako nas da spreče, nego sebe bolje da organizuju i pojačaju. Neprestano se, a to nije moglo da se sakrije, u srpskim fudbalskim krugovima govorilo kako je Radnički na ivici propasti, da je naš klub bez perspektive i da nam se loše piše. Nije mi poznat taj animozitet koji su neki pokušali da stvore. Očigedno je da su naš prošlogodišnji izlazak u Evropu, kao i ovogodišnje osvajanje vicešampionske titule i novi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope mnogima trn u oku, da mnogima Radnički smeta, mnoge svrbi naš istorijski i rekodni uspeh, pa su pokušali da nam se zbog toga svete. Kažem pokušali, ali ipak nisu uspeli. A na fudbalskim terenima ćemo svima dokazati da je taj njihov pokušaj da nas ospore ili zaustave bio jedan običan „pucanj u prazno“. Ponovo će Radnički biti među najboljima i najbolji, mnogo boljiod svih njih, bez obzira koje su trenere i igrače angažovali, i bez obzira šta su o nama pričali – poručuje prvi čovek Nišlija.

Tončev ističe da Radnički ima iskustvo i može sledeće sezone i korak dalje.

-Prvo bih istakao da na Čairu već radimo pod sloganom „Ono što se fudbalerima i navijačima obeća, to mora da se ostvari“. Iz tog razloga, i svakako uz optimizam koji stalno nosim u sebi, rekao bih da smo ne samo iskusniji za prošlogodišnje igranje u Evropi, nego i spremniji u svakom smislu za nova iskušenja. I rešeni i kadri da ostvarimo svoje ambicije, koje, definitivno, nisu male. A to je da Radničkom donesemo bolje i kvalitetnije igre, uspešnije rezultate, veći rejting… Iskreno se nadam da ćemo biti na startu kvalifikacija bolji od Flore i plasirati se u drugo kolo, a onda nas čeka možda i najveći izazov, dvostruki duel sa prošlogodišnjim polufinalistom Lige Evrope, Ajntrahtom iz Franfurta. Sama ta činjenica već danima nas navodi na razmišljanja ne samo o našem nastupu na evropskoj sceni na kojoj želimo što duže da se zadržimo i, posebno i obavezi koju će Radnički imati da srpski fudbal na najbolji mogući način reprezentuje u međunarodnim okvirima, ističe Tončev.

Ivica Tončev takođe najavljuje bolju infrastrukturu u narednoj sezoni.

-Nećemo se obrukati u dočeku fudbalera i ostalih u ekspediciji našeg prvog rivala iz Talina, koji budu došli u Niš na revanš. Uređujemo, to je poznato teren, postavljamo novu travu i zajedno sa gradskim rukovodstvom Niša posle četiri decenije igranja po lošem terenu dovodimo u red svlačionice, sudijske i prostorije delegata, kao i pres centra koji će biti na mnogo boljem i viši nivou, jer do sada nisu postojali pravi uslovi. Sredićemo na „zapadu“stadiona i VIP ložu i prostor za rad novinara i tv ekipa i uložićemo velika sredstva za to, bez obzira što nam krajem ove godine, u decembrui na završetku jesenje sezone, sledi rušenje kompletne zapadne tribine Čaira i od proleća izgradnje potpuno novog dela ovog stadiona – rekao nam je Ivica Tončev.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter