0
Fudbal

CONMEBOL: Mesijeve tvrdnje nisu istinite!

Objavljeno: 07.07.19 u 14:54

Čelnici Južnoameričke fudbalske konfederacije (CONMEBOL) saopštili su danas da su tvrdnje argentinskog reprezentativca Lionela Mesija da je takmičenje na Kupu Amerike namešteno kako bi ga osvojio domaćin Brazil neprihvatljive i neosnovane.

Argentina je osvojila treće mesto na Kupu Amerike pobedom protiv Čilea 2:1. Mesi je isključen u tom meču zbog koškanja sa protivničkim igračem Garijem Medelom, koji je takodje isključen, ali je nezadovoljan i sudjenjem u polufinalnoj utakmici protiv Brazila.

Fudbalski savez Argentine žalio se zbog „brojnih sudijskih grešaka“, u porazu od Brazila 0:2, u polufinalu.

– Takmičenje je namešteno da bi ga osvojio Brazil – rekao je Mesi.

– Ne moramo da budemo deo ove korupcije. Tokom ovog turnira pokazali su nam nepoštovanje. Nažalost, korupcija, sudije, nisu nam dozvolili da igramo fudbal, pomalo su ga pokvarili – dodao je fudbaler Barselone.

Mesi je odbio da prisustvuje ceremoniji dodele broznanih medalja.

Čelnici CONMEBOL su odbacili Mesijeve tvrdnje.

– Osnovna fer-pleja je da prihvatite rezultat sa poštovanjem. Neprihvatljivo je da su zbog incidenata tipičnih za takmičenja, u kojima je učestvovalo 12 ekipa pod jednakim uslovima, pokrenute neosnovane optužbe koje dovode u pitanje integritet Kupa Amerike. Te optužbe predstavljaju nedostatak poštovanja prema takmičenju, igračima koji učestvuju i stotinama profesionalaca u COMNEBOL – navodi se u saopštenju.

U finalu Kupa Amerike večeras igraju osmostruki šampion Brazil i Peru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter