0
Fudbal

FOTO: Printscreen

KAN: Šok – domaćin ispao! Fenomenalan meč Nigerije i Kameruna (VIDEO)

Objavljeno: 06.07.19 u 23:25

Veliki šok dogodio se na Kupu afričkih nacija, pošto je turnir završio domaćin i prvi favorit turnira Egipat.

Posle Benina i Senegala dobili smo još dva učesnika četvrtfinala najvažnijeg takmičenja na ‘crnom kontinentu’, a to su Nigerija i Južna Afrika.

EGIPAT – JUŽNA AFRIKA 0:1

‘Faraoni’ su kao domaćini predvođeni Salahom bili prvi favorit za osvajanje turnira. Meč protiv Južne Afrike u osmini finala gledan je kao lakši, a ispostavilo se da je na kraju koban. ‘Bafana Bafana’ igraće u četvrtfinalu Kupa afričkih nacija.

Južna Afrika razbila je Egipat u prvom poluvremenu. Šanse su promašivali Tau, Lorč i Mokotjo. Egipat je na ovom meču samo jednom zapretio i to preko Trezigea u 58. minutu. Južna Afrika je do pobede stigla u 85. minutu.

Pukla je kontra ‘Bafane Bafane’, Motiba je dobio loptu na desnom boku, on je vratio u sredinu do usamljenog Lorča, koji je u situaciji jedan na jedan matirao El Šanavija – 0:1.

NIGERIJA – KAMERUN 3:2

‘Lud’ meč smo gledali u Aleksandriji. Nigerija je sa 3:2 pobedila Kamerun. ‘Super orlovi’ poveli su u 19. minutu kada je Omuero vratio loptu na peterac, a Igalo pogodio za 1:0.

Blickrig Kameruna videli smo od 41. do 44. minuta. U 41. minutu je Basogog centrirao sa levog boka, a Bahoken izjednačio na 1:1. Samo tri minuta kasnije strelac Bahoken je asistirao do N’Žijea, a ovaj doneo preokret 2:1 za ‘lavove’.

Nigerija je do izjednačenja stigla u 63. minutu, posle centaršuta sa desne strane Musa je sjajno grudima spustio loptu na peterac za Igala, a napadač Šangaj Šenhue je pogodio za 2:2.

Pobedu Nigeriji doneo je napadač Arsenala Ivobi, asistent kod gola bio je junak utakmice Igalo u 66. minutu. Do kraja utakmice Nigerija je pretila iz kontranapada i pravo je čudo kako se Igalo nije još koji put ‘upisao’ u listu strelaca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter