0
Domaći fudbal

ZVEZDA I PARTIZAN U LIGI ŠAMPIONA: Evo kako bi ‘večiti’ mogli da zaigraju zajedno u eliti!

Objavljeno: 05.07.19 u 19:11

Prvi čovek UEFA najavio je revolucionarne promene u Ligi šampiona, a posebno bi mogle da se dopadnu našim klubovima.

Na narednom kongresu evropske kuće fudbala biće razmatrane promene koje će u potpunosti promeniti format Lige šampiona, a ovakav kakav poznajemo otišao bi u istoriju. Najveća izmena tiče se broja klubova učesnika, a ona predviđa proširenje LŠ na 40 ili čak 48 klubova.

Mogućnost proširenja otvorila bi prostor za učešće većeg broja klubova iz manje razvijenih zemalja, a činiće dodatnu priliku za Crvenu zvezdu i Partizan da se domognu elite. Po Čeferinovom predlogu, timovi koji se domognu četvtfinala trebalo bi da obezbede mesto u Ligi šampiona, ukoliko to ne učine kroz domaće šampionate.

To bi pratila promena formata, naime razmišlja se recimo o promeni grupa, gde bi bilo šest timova u osam grupa, ili pet, ako se broj učesnika poveća na 40. Ako ostane isto, onda bi mogle da budu četiri grupe po osam, umesto osam po četiri, kako bi se obezbedio veći broj kvalitetnih utakmica tokom jeseni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kakav debi Strahinje Pavlovića!! Da li je u njemu Partizan dobio naslednika Nikole Milenkovića?

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter