0
Ostali sportovi

VELIKO POJAČANJE RADNIČKOG: Lobov stiže u Kragujevac!

Objavljeno: 05.07.19 u 20:20

Crnogorski bek, Sergej Lobov, novi je igrač Kragujevačkog vaterpolo kluba Radnički, koji će posle još jedne sjajne sezone pokušati da napravi novi iskorak i ostvari još bolje rezultate.

U minuloj sezoni izabranici trenera Uroša Stevanovića osvojili su srebro u Kupu i bronzu u Prvenstvu, a u Regionalnoj A2 ligi plasman u viši rang izmakao im je u poslednjem kolu, pa su morali da se zadovolje trećim mestom. Ove godine će pokušati da nadmaše te rezultate na sva tri fronta, a oprobaće se i na evropskoj sceni. Mladoj kragujevačkoj ekipi čiju okosnicu čine golobradi mladići iz sopstvenog pogona, u tome bi umnogome trebalo da pomogne iskusni, tridesetjednogodišnji Lobov, koji je prošle sezone sa Budvom osvojio prvo mesto u A2 ligi.

U Radnički sam došao jer sam želeo da nastavim da igram u regionalnoj ligi. Imao sam i ponude iz inostranstva, ali je Kragujevac bliži kući i nisam želeo da idem van. Dodatni razlog bio je Uroš Stevanović, za koga sam čuo da je odličan trener, a o tome sam mogao da se uverim i u našim međusobnim utakmicama. Jasno se vidi da u Radničkom postoji sistem i da igrači znaju šta igraju – istakao je Lobov.

I u Radničkom su mogli da se uvere u kvalitete Lobova, koji je u ovim duelima bio na izuzetno visokom nivou.

Imamo mladu ekipu, ali verujem da ćemo uz ovosezonska pojačanja biti još konkurentniji. U Kragujevcu sam video da je Radnički pravi domaćinski tim, koji uz veliku podršku sa tribina igra i iznad svojih mogućnosti i nadam se da ćemo to zadržati. O ambicijama je još uvek rano govoriti, ali se nadam da možemo da osvojimo jedan domaći trofej, kao i da napravimo korak više na međunarodnoj sceni i domognemo se A1 lige – zaključio je Lobov.

Ovaj igrač iza sebe ima bogatu internacionalnu karijeru. Ponikao je u kotorskom Primorcu, ali nikada nije zaigrao za njegov prvi tim, a potom je posle epizode u grčkom Patrasu, sa drugim timom iz Kotora, Katarom, osvojio LEN Evrokup. Zatim je nekoliko sezona proveo u Francuskoj i Italiji, a u par navrata igrao je za Budvu.

FOTO: VK Radnički KG 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter