0
Domaći fudbal

FOTO: Nemanja Čović

NEMANJA ČOVIĆ: Kada sam prvi put došao u Vojvodinu bio sam mlad i vruće glave, ali sad sam…

Objavljeno: 04.07.19 u 22:45

Praktično tek što su se smestili u hotel „Terme“ i počeli sa završnom fazom priprema za novu sezonu, fudbaleri Vojvodine dobili su još jedno vredno pojačanje.

Doskorašnji kapiten Proletera Nemanja Čović (28) po drugi put u karijeri postao je član „stare dame“ srpskog fudbala i tako pojačao konkurenciju u napadu crveno-belih, baš tamo gde je Voša imala dosta problema tokom prethodne sezone.

Da će biti od velikog značaja za igru tima Nenada Lalatovića, Nemanja Čović pokazao je već u prvoj pripremnoj utakmici protiv Brežica, kako zbog postignutog gola, tako i zbog ukupnog utiska koji je ostavio.

– Jesam nov, ali znao sam o kakvom klubu, igračima i treneru se radi. Samim tim, ne mogu baš reći da sam došao u nepoznato, iako mi svakako treba malo vremena. Verujem da će me momci prihvatiti dobro, a neki od njih me već znaju, baš kao i ja njih, tako da očekujem da će sve biti u redu – kaže Čović.

Posle sezone u Proleteru, u kojem si pružao zapažene partije, odlučio si da po drugi put u karijeri postaneš igrač Vojvodine?

– Vojvodina je veliki klub i ima mnogo veće ambicije od mog prethodnog kluba, tako da sam najviše zbog toga odlučio da prihvatim njen poziv. Sviđa mi se projekat koji žele da naprave ljudi iz kluba i verujem da zajedničkim snagama možemo da dođemo do cilja.

U Vojvodinu si se vratio posle osam godina. Koliko se za to vreme promenio klub, a koliko ti?

– Ja sam bio mlađi, pa sam odluke donosio vruće glave. Od tada je prošlo mnogo vremena, a sada sam stariji i iskusniji, pa drugačije gledam i na fudbal i na druge stvari. Klub je i tada bio veliki, baš kao što je i sada. I tada je imao velike ambicije, kao što ih ima i danas, tako da se po tom pitanju nije mnogo toga promenilo. Praktično, drugačija je jedino uprava kluba, dok je sve ostalo manje-više isto.

Za tih osam godina, promenio si dosta klubova, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu?

– Bio sam u Italiji, Grčkoj, Belorusiji… Mislim da svaki fudbaler treba da ode preko i pokuša da napravi nešto, odnosno stekne neko iskustvo. Meni je moje sigurno značilo i mislim da sam to pokazao prošle sezone, a verujem da ću i ove.

Vojvodina je ovog leta pretrpela mnogo promena u svom sastavu. Kako se tebi čini ova ekipa?

– Pre nego što sam došao u Vojvodinu, čitao sam koji sve igrači dolaze i mislim da je napravljen jedan fenomenalan sklop starijih i mlađih fudbalera. Sve ih uglavnom znam kao protivnike sa terena i to su sve sjajni momci. Vojvodina je uvek imala te mlade talente i mislim da i sada ima sjajnih mladih igrača u njenom timu, koji mogu mnogo toga da nauče od nas starijih, jer eto, ja sam sada već dosta stariji od njih. Uz ovog sjajnog trenera, koji je svuda ostvarivao odlične rezultate, mislim da predstavljamo jedan zaista dobar sklop.

Kad već spominješ trenera Lalatovića, kako se privikavaš na njegov način rada?

– Do sada nisam imao priliku da sarađujem sa njim, ali znam za njega još dok je bio igrač i čuo sam dosta priča o njemu. Za sada je sve pozitivno i trudiću se da ispunim sve njegove zahteve, koji su kod svakog trenera drugačiji.

Kao glavni cilj u predstojećoj sezoni, Vojvodina je postavila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope?

– Ovog leta sam imao konkretnu ponudu iz Mađarske, ali ta priča oko Evrope i velikih ambicija, uz želju da ostanem u svom rodnom gradu, presudili su da prihvatim ponudu Vojvodine. Mislim da možemo da se borimo čak i za drugo mesto, jer stvarno imamo dosta talentovanih, ali i iskusnijih igrača. Najvažnije je to da se spremimo dobro i ispunimo sve zahteve trenera i, u tom slučaju, siguran sam da ćemo doći do cilja.

Šta je ono što navijači mogu da očekuju od tebe naredne sezone, a šta je ono što bi ti mogao da im poručiš?

– Poručio bih da već od prve utakmice u prvenstvu, koja će nam mnogo značiti, dolaze u što većem broju i podržavaju nas, jer sam siguran da će imati u čemu da uživaju ove sezone, odnosno da će se Vojvodina vratiti na pravi put. Što se mene tiče, mogu da obećam samo to da ću dati svoj maksimum i boriti se, a verujem da će iz toga proisteći golovi i dobri rezultati. Golove nikad ne volim da obećavam, jer nije bitno to ko će ih postizati, bitno je samo da ekipa pobeđuje – istakao je Čović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter