0
Košarka

MARINA MALJKOVIĆ: Mi Srbi imamo ono ‘naše’, imala je šta da poruči pred naredni meč!

Objavljeno: 03.07.19 u 22:25

Naše najbolje košarkašice u četvrtak 4. jula od 20.30 časova u beogradskoj „Štark areni“ igrače četvrtfinale Evropskog prvenstva protiv Švedske.

Ulog je veliki – plasman u polufinale i viza za kvalifikacioni turnir za Olimpijake igre u Tokiju 2020. godine.

Selektor Marina Maljković kaže da je borbenost naših devojaka do sada pravila razliku i da će tako biti i sutra uveče.

– To se nikada neće promeniti. To je „ono naše“, tako je bilo tako svih ovih godina i to je definitivno potrebno za četvrtfinale. Setite se, još pred Belorusiju, na samom početku Evropskog prvenstva, rekla sam da moramo da budemo ekipa koja mora da ima najveći voljni momenat, ubedljivo, da bismo tako uspeli da nadoknadimo naše probleme. I to je tako bilo. Sećate se da sam i pred Belgiju rekla da moramo biti bolji nego protiv Rusije, pa ste me pitali da li može bolje. A onda ste videli da u je prvom poluvremenu, kada nismo bili dobri, bila drama, ali u nastavku, kada smo krenuli sa tom fanatičnom borbom i voljom, rešili smo utakmicu u našu korist.

Par rečenica o rivalu u četvrtfinalu Švedskoj…

– To je tim koji se „tuče“ od prvog minuta, tim koji igra „na tela“. Veoma su agresivne i na igraču sa loptom i na igračima bez lopte, mnogo trče… U ženskoj košarci Švedska ima odlične rezultate i sa mlađim kategorijama. Najviše pažnje definitivno privlači Amanda Zahui, ona je njihova prva opcija. Tu su i sestre Eldebrink koje su već godinama u Evroligi i Evrokupu među najboljima, imaju ogromno iskustvo. Loid na poziciji „tri” igra u Francuskoj, gde je jedna od najboljih igračica. Uvek puna energije, broj 13, Binta Drame, koja još dodatno pojačava njihov tempo. To je tim koji će se boriti… Švedska je već izbacila jednog domaćina. Odigrale su sjajnu utakmicu, u kojoj ih je Letonija možda malo i potcenila, na šta su one lepo odgovorile. Letonija se nije videla na terenu, što mnogi nisu očekivali.

Kako do polufinala?

– Stavka broj jedan je da naučimo kada je zagrevanje u košarci, pošto izgleda da još nismo naučili kada je zagrevanje. To je ono što počinje u 20 časova i traje do 20,30, tada već počinje utakmica i ona traje 40 minuta, a ne da tek u 20,30 počnemo da se zagrevamo. To je najvažnija poruka za moje igračice pred četvrtfinale. Imamo tu utakmicu koju moramo da dobijemo. To je to. Igramo utakmicu protiv Švedske u kojoj ne možemo da se zagrevamo u prvih 15 ili 20 minuta utakmice, kao što je to bio slučaj protiv Belgije, jer ćemo, u tom slučaju, izgubiti. Ako budemo radili svoj posao kao treba, ako ostanemo fokusirani i iskoristimo pozitivne stvari i čast koju imamo što igramo ovde, onda će stvari biti potpuno drugačije – poručila je Maljkovićeva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter