0
Košarka

FOTO: FIBA/fiba.basketball

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ: Nikola Kalinić je razumeo zašto ga nema!

Objavljeno: 03.07.19 u 10:34

Posle odluke da sa šireg spiska igrača za Mundobasket otpadnu dvojica standardnih reprezentativaca, oglasio se selektor Aleksandar Đorđević.

Vest da je selektor ‘orlova’ Saša Đorđević sa spiska za Svetsko prvenstvo u Kini skinuo Nikolu Kalinića i Nemanju Nedovića šokirala je košarkašku javnost. Nikola Kalinić se posle te odluke nije javno oglasio, ali jeste njegov reprezentativni drug Nemanja Nedović.

Sada je za ‘Sportski žurnal’ o odluci govorio sam selektor Aleksandar Đorđević, mada nije želeo da obrazlaže svoj potez.

– Svi igrači znaju zašto ih nema, ali dozvolite da to ostane između nas. Razgovarao sam sa Kalinićem u ponedeljak i on je reagovao izuzetno pozitivno i zrelo. Razumeo je i shvatio priču zašto ga sada nema. Međutim, njegovo nastupanje u reprezentaciji nije završeno, u budućnosti, kao i do sada, zavisi od forme, terena, rezultata i ponašanja – rekao je Aleksandar Đorđević za ‘Sportski žurnal’.

Šef stučnog štaba ‘orlova’ je pojasnio situaciju da su na spisku ostali tek oporavljeni Milan Mačvan, Ognjen Kuzmić i Dejan Todorović.

– Oni će biti sa nama na pripremama kako bi što pre nakon povreda vratili u formu, što će im i te kako značiti, kako za igre u klubu, tako i u reprezentaciji. Naravno, razmišljali smo i o igračima koji će moći da se odazovu za prozore kvalifikacija za Evrobasket. Najvažnije je sada Svetsko prvenstvo, ali važno je i ono što će doći posle toga. Sve radimo planski – objasnio je Đorđević.

Selektor je na kraju upozorio.

– Spisak i papir ne igraju, važno je ono što pokažemo na terenu. Ne bežimo od borbe za medalju, ali Grci dolaze sa Adetokunbom, Australijanci sa desetoricom NBA igrača, dominantnih u najjačoj ligi, Nemačka koja nas je dva puta dobila imaće Šredera, Klebera, Vojtmana…Španci imaju Marka Gasola i Ibaku, nosioce NBA prstena plus igrače koji su stalno učesnici završnih turnira, a Francuzi su sa De Koloom i najboljim defanzivcem Rudijem Goberom – zaključio je Saša Đorđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter