0
ATP

VIMBLDON: Dobar dan za Srbe! Đoković i Tipsarević prošli u narednu rundu!

Objavljeno: 01.07.19 u 16:29

Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na Vimbldonu! Malo pre njega pobedu je zabeležio i Jankno Tipsarević.

Najbolji teniser sveta je pobedio u 1. kolu Filipa Kolšrajbera 3:0 (6:3, 7:5, 6:3), pa će u drugoj rundi igrati protiv Lukasa Kudle koji je savladao Žazirija.

Svaki set počeo je vođstvom Nemca, ali je veoma brzo Novak uspevao da mu oduzme servis i vrati se brzo u meč, a nakon toga ubedljivo i povede. Nakon 2:0 u gemovima u prvom setu Đoković je vezao tri gema i uspeo da povede, a nakon toga sa 1:0.

Malo više uzbuđenja imali smo prilike da vidimo u drugom setu u kome je Đoković propustio na 5:4 tri set lopte, dozvolio je Kolšrajberu da se odbrani, ali je ponovo uspeo da bude pravi kada je trebalo i ponovo je uvećao prednost na 2:0.

U trećem setu sve do 3:3 bilo je mirno, onda je naš teniser uspeo da dođe do prvog brejka, a potom serijom dođe do 6:3.

Janko Tipsarević je nakon drame uspeo da pobedi Japanca Jošihita Nošioku sa 3:2 (6:4, 6:7(2), 6:2, 5:7, 6:2)

Nakon skoro četiri sata igre tridesetpetogodišnji Janko Tipsarević je pobedio 12 godina mlađeg rivala i upisao je prvu pobedu još od 2017. godine na Grend Slemovima. Tipsarević je odlično započeo meč i na samom startu napravio brejk, koji je uspešno održavao do kraja prvog dela igre i tako poveo sa 1:0 u setovima.

Japanac je drugi set započeo brejkom imao vođstvo od 2:0, ali je iskusni Srbin brzo uzvratio i vratio se u egal. U trećem setu bilo je izjednačeno do 2:2, kada je Tipsarević zaigrao daleko bolje, osvojio četiri uzastopna gema i ponovo preuzeo kontrolu ovog meča.

Teniser iz Japana stekao je brejk prednosti u četvrtom setu, ali je Tipsarević uspeo da mu oduzme servis u osmom gemu. Japanac je ipak uspeo da napravi novi brejk za vođstvo od 6:5, a potom na svoj servis stigne do izjednačenja u setovima. U odlučujućem setu pri rezultatu 2:2. Japanac je poveo sa 15:40, imao ukupno tri brejk lopte, ali je Srbin uspeo da se odbrani i ispostavilo se tada reši meč u svoju korist.

Protivnik Tipsarevića u drugom kolu Vimbldona biće prošlogodišnji finalista, Kevin Anderson.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter