0
Auto Moto

FOTO: YouTube

MOTO GP: Vinjales i Jamaha prvi u “Katedrali”

Objavljeno: 30.06.19 u 16:25

Maverik Vinjales, vozač fabričke Jamahe, osvojio je osmu trku ovogodišnjeg Moto GP šampionata koja je vožena u Asenu, u Holandiji posle pobede u direktnom duelu protiv drugoplasiranog Marka Markeza na „hondi“, dok je treći bio Fabio Kvartararo koji je startovao sa pol-pozicije ovu trku.

Na početku trke par iz Suzukija, Aleks Rins i Žoan Mir, je izbio na čelo kolone. Međutim Rins je ubrzo pao s motocikla, a u istom krugu je grešku napravio i Mir tako da su jedini preostali u trci za podijum bili Kvartararo, Markez i Vinjales. Andrea Doviciozo, vozač Dukatija, je u bio iza njih, ali i tada se videlo da će mu vodeći trojac biti neuhvatljiv. Na kraju, „Dovi“ je zadržao to četvrto mesto, ispred Morbidelija i Petručija. Kal Kračlou je završio trku kao sedmoplasiran, a Mir je pao tek na osmo mesto.

 

Kada je Kvartararo na svojoj satelitskoj „jamahi“ izgubio tempo, borba između Markeza i Vinjalesa se zahuhtavala, sve dok Španac na „jamahi“ nije dobio okršaj u direktnom duelu protiv svog starijeg sugrađanina.

 

Trku je obeležio i pad Valentina Rosija, osmostrukog pobednika VN Holandije, koji je sa sobom pokupio i Takakija Nakagamija. Vrlo ružan incident, ali je Nakagami u redu nakon ukazane lekarske pomoći.

 

Ovo je prva pobeda i za Vinjalesa i za Jamahu ove sezone. Time su Japanci postali četvrti (od šest) proizvođač koji je pobedio u ovoj sezoni u kraljevskoj kategoriji.

Sledeća trka na programu je nardedne sedmice na Zaksenringu, Nemačka.

Pripremio za HotSport: Luka Totaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter