1
Fudbal

GOLD KUP: Katastrofalna greška Borjana ‘kumovala’ eliminaciji, Kanada dozvolila ogroman preokret! (VIDEO)

Objavljeno: 30.06.19 u 09:05

Fudbalska reprezentacija Kanade eliminisana je sa Gold kupa, pošto je u četvrtfinalnom duelu poražena od Haitija rezultatom 3:2 (0:2).

Kanada je imala veliku priliku da se nađe među četiri najbolje selekcije u Severnoj Americi, posle prvog poluvremena svi su je već videli u polufinalu, ali je jedna greška sve preokrenula, a napravio ju je golman Crvene zvezde Milan Borjan.

Vodila je njegova reprezentacija sa ogromnih 2:0 posle prvih pola sata, a golove su postigli David u 18. i Kavalini u 28. minutu. Taj rezultat bio je na snazi i na poluvremenu, ali se onda sve okrenulo.

Počelo je od 50. minuta i ogromne greške Milana Borjana, kada je dobio povratnu loptu od svog defanzivca, a umesto da je izbije, on je pokušao da dribla i pogrešio je. Lako je izgubio loptu i Nazon ju je lako smestio u praznu mrežu.

U 70. minutu nova nevolja jer je dosuđen penal za Haiti, a Borjan je bio nemoćan usled udarca Bazilea. Kanadi je ‘ušla voda u uši’ i šest minuta kasnije došlo je do potpunog preokreta. Nazon je ovog puta bio asistent, a realizator Gerier za konačnih 3:2 i veliki uspeh Haitija plasmanom u polufinale.

U drugom četvrtfinalu u noći između subote i nedelje, Meksiko je prošao u polufinale posle boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Kostarike.

Najpre je u 90 minuta Himenez u 44. doveo Meksiko u prednost, da bi izjednačio Brajan Ruiz iz penala posle sedam minuta igre u nastavku.

Nije bilo pobednika ni posle dodatnih 30 minuta, a strelac gola za ‘sombrerose’ Himenez, otvorio je penal seriju promašajem. Međutim, ‘uzvratio mu je Leal u trećoj seriji, a potom i Fuler u šestoj, čime je Meksiko prošao među četiri najbolje selekcije.

Gold kup, četvrtfinale:

Haiti – Kanada 3:2 (0:2)
(Nazon 50, Bazile p. 70, Gerier 77 – David 18, Kavalini 28)

Meksiko – Kostarika 1:1 (1:0), penalima 5:4
(Himenez 44 – Ruiz p. 52)

Jamajka – Panama

SAD – Kurasao

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter