3
Evrobasket 2022

U odlučujućem meču 'D' grupe za prvo mesto ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Belgiju 70:66 i izborila plasman direktno u četvrtfinale.

EUROBASKET: Drama u Zrenjaninu, naše devojke srušile Belgiju i sudije za plasman u četvrtfinale (FOTO)

Objavljeno: 30.06.19 u 22:48

U odlučujućem meču ‘D’ grupe za prvo mesto ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Belgiju 70:66 i izborila plasman direktno u četvrtfinale.

Drama u Zrenjaninu! Vodile su Belgijanke skoro sve vreme, imale logističku podršku sudija, a u poslednjem minutu pale, a dokusurila ih je Jelena Bruks trojkom sa pola terena u poslednjoj sekundi.

Vodile su Belgijanke skoro ceo tok meča, tačnije od druge četvrtine pa se do minut pre kraja utakmice. Imale su gošće pomoć sudija u Zrenjaninu što je bilo skandalozno, a dovoljno je reći da kada su naše devojke u poslednjoj četvtini posle dugo vremena povele, arbitri su na pravdi boga dosudile nesportsku Ani Dabović. Boga ima i hvala mu.

FOTO: STARSPORT

Upravo je srpski plejmejker ulazom i poenima uz faul donela izjednačenje našem timu 64:64, da bi Milić pogodila iz skoka u napadu još jedno bacanje za 65:64. Alemand je okrenula na 66:65. Hrabrost je opet pokazala Dabović koja je uzela loptu 11 sekundi pre kraja i iznudila faul. Sa linije za slobodna bacanja bila je precizna i preokrenula na 67:66.

Tada je na scenu stupila Nevena Jovanović, ukrala je loptu protivnicama, a dve sekunde pre kraja faul je napravljen nad Sonom Petrović. Ona je promašila oba bacanja, Belgijanke su pokušale brzim pasom, loptu je presekla Bruks i u poslednjoj sekundi uz zvuk sirene pogodila sa centra za 70:66.

FOTO: STARSPORT

Srbija je ovom pobedom zauzela prvo mesto i plasirala se direktno u četvrtfinale gde čeka bolje iz dvoboja Švedske i Letonije. Najefikasnija u našem timu bila je Bruks sa 16 poena, Dabović je dodala 13, koliko je imala i Petrović.

0
0

3 Komentara

  1. Kakva bre podrska sudija? Bez razloga skreces sa teme momce i bez razloga primenjujes savremene tekovine novinarstva tamo gde mu nije ni mesto. Belgija ima veoma dobru ekipu i dobro igraju, ali nase kosarkasice su i pored toga sto su protivnice tako dobre ostvarile pobedu zahvaljujuci odredjenim elementima o kojima si imao priliku da pises u ovom tekstu. Sretno.

    0
    0
    Odgovori
  2. Sudije korektne. Marina gubi konce, vidim, sufleri sa klupe vode naše devojke. Savet Marini je, da ove momke, svoju privatnost, ne meša sa reprezentacijom, biće bolje.

    0
    0
    Odgovori
  3. Sudije su odlično vodile utakmicu, bez greške, što nije slučaj sa našom klupom. Marina Maljković je dozvolila da joj oni nabildovani i istetovitani momci sa naše klupe vode ekipu. Dok je to radila sama, devojke su igrale mnogo bolje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter