0
Fudbal

EURO U-21: Španija je šampion Evrope! (VIDEO)

Objavljeno: 30.06.19 u 23:08

U finalu Evropskog prvenstva za mlade u Udinama, Španija je sa 2:1 (1:0) pobedila Nemačku i stigla do svoje pete titule u istoriji.

Evropa ima nove mlade šampione, to nisu više Nemci, sada su Španci koji su večeras dirketno u finalu porazili ‘pancere’ i stigli do svog petog trofeja.

Španci su turnir u Italiji počeli ubedljivim porazom protiv domaćina, a onda su gazili rivale bez pardona. Nije finale bio meč iz snova, mali broj šansi, pobedio je bolji.

Španci su poveli već u 7. minutu kada je Ruiz šutem sa distance pogodio za 1:0. ‘Crvena furija’ je u 33. minutu mogla da ostane sa igračem manje, naš sudija Srđan Jovanović gledao je VAR snimak faula Valjeha i odlučio je da mu pokaže samo žuti karton.

Drugo poluvreme donelo je odmah i drugi gol za Špance, Ruiz je opet šutitao, golman Nemačke loše odbio loptu, a vezista Dinama Olmo pogodio za 2:0.

Do kraja utakmice Španija je imala još dve šanse preko Ruiza i Solera, ali oba puta Španci nisu bili precizni. Nemačka je do počasnog gola stigla u 88. minutu kada je Miri šutirao, lopta je pogodila defanzivca Španije u glavu i završila pod prečkom – 2:1.

ŠPANIJA – NEMAČKA 2:1

Ruiz 7, Olmo 69 – Amiri 88

Stadion u Udinama.
Sudija: S. Jovanović (Srbija)

ŠPANIJA: Sivera – Agiuiregabira, Nunjez, Valjeho, Žunior – Ruiz, Roka, Olmo, Sebaljos, Fornals – Ojarzabal. Igrali su još: Soler, Merimo i Majoral.
NEMAČKA: Nubel – Klostermna, Tah, Baumgartl, Henrihs – Dahud, Egestaj, Serdar, Amiri, Ozturali – Valdšmid.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter