0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

PREOKRET ČUKARIČKOG: Pobeda protiv Astre u sjajnom meču

Objavljeno: 29.06.19 u 21:10

U drugom meču dana Čukarički je ostvario novu, treću pobedu na pripremama u Sloveniji.

U do sada najjačoj proveri pred početak sezone Brđani su posle preokreta i sjajne igre u drugom poluvremenu savladali prrošle sezone petoplasirani tim rumunskog šampionata Astru, golovima Tedića u 49. i Vidosavljevića u 65. minutu, prethodno je posle tačno pola sata igre Rumune u vođstvo doveo Alibeg.

Prvu šansu na meču imao je Čukarički, u šestom minutu Luka Stojanović je odlično proigrao Kovača, koji je sa desetak metara šutirao pored gola Astre. Uzvratili su Rumuni u 12. minutu, posle greške Kopitovića Simjon je pokušao sa 20 metara, ali je Belić sjajno ukrotio taj udarac. Dva minuta kasnije ponovo akcija Kovača i Stojanovića, ovaj prvi je sada bio u ulozi asistenta, ali je Stojanović tukao preko gola Astre.

U 17. minutu dobar napad rumunskog tima, Moise je umakao odbrani Brđana, no Belić je pravovremeno istrčao, „skratio“ mu ugao i odbranio udarac. Sjajnu priliku kreirao je Docić u 20. minutu, sjajno je kapiten belo-crnih ubacio loptu iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane, na nju je glavom natrčao Stojanović, ali je bio za malo neprecizan.

Sedam minuta kasnije odličan prodor Alibega, ušao je najbolji pojedinac u rumunskom timu u šesnaesterac Čukaričkog, potom ubacio loptu paralelno sa linijom peterca, ali su tamo čak trojica prvotimaca Astre zakasnila. Bila je to samo najava onoga što se dogodilo u 30. minutu. Astra je krunisala sjajan napad, koji je prelepim šutem sa 22-23 metra završio Alibeg, lopta se od stative odbila u Belićev gol – 0:1.

Nije bilo većih uzbuđenja do kraja prvog poluvremena, u kojem je Čukarički još uvek tražio svoju prepoznatljivu igru. A upravo u nastavku je viđeno ono što Aleksandar Veselinović traži od svojih izabranika. Daleko agresivnija igra rezultirala je brzim izjednačenjem, posle samo četiri minuta igre u drugom poluvremenu. Docić je ubacio loptu, Kopitović je bio za malo kratak, ali je na odbijenu loptu natrčao Tedić, koji je zahvatio volej, golman Lazar bio je nemoćan – 1:1.

Nedugo potom slična situacija u šesnaestercu Astre, ponovo posle prekida za Čukarički su Rumuni slabo ispucali loptu, ona se odbila samo do Puškarića, koji je šutirao nogom sa devet metara, ali je pogodio prečku. Ipak, u 65. minutu preokret, Vidosavljević je sjajno pratio akciju, posle reakcije odbrane Astre sačekao je loptu na 15 metara i potom je plasirao u mrežu istrčalog Lazara.

Do kraja meča Rumuni su mogli do izjednačenja, ali je Puškarić u opasnoj kontri kao poslednji igrač odbrane zaustavio Hamba, te je zasluženo dobio direktan crveni karton. Bilo je to poslednje uzbuđenje na vrlo kvalitetnom i dinamičnom susretu.

– Pre svega, čestitao bih momcima na sjajnoj borbi, motivaciji i izgaranju. Na kraju treće nedelje priprema igrali smo sa veoma kvalitetnom ekipom, bila je to prava fajterska, takmičarska utakmica. U prvom poluvremenu smo previše respektovali rivala, posebno neki naši mladi igrači, vidi se da nemaju mnogo iskustva protiv ovako jakih protivnika. Posle isključivo naših grešaka dozvolili smo Astri da ima prednost na poluvremenu. Sa ove tačke gledišta, izuzetno sam zadovoljan što smo pokazali karakter, ali više od toga raduje me slika onoga što smo pokazali u drugom poluvremenu, u kojem smo bili vrlo agresivni, apsolutno smo dominirali ritmom. Sve čestitke igračima, bila je ovo vrlo teška nedelja, drago mi je da smo je zaokružili pobedom protiv ovako jakog rivala. U nedelju nas čeka trening oporavka, u ponedeljak dva treninga, u utorak dva meča i potom se vraćamo za Beograd. Ostaje nam da se dobro odmorimo i da finalizujemo pripreme za Banants, prvog rivala u novoj sezoni – istakao je Aleksandar Veselinović, šef struke Čukričkog.

Čukarički – Astra 2:1 (0:1)

Strelci: 0:1 – Alibeg u 30, 1:1 – Tedić u 49, 2:1 – Vidosavljević u 65. minutu.
Stadion u Limbušu.
Gledalaca: 70.
Žuti kartoni: Tedić, Puškarić (Čukarički).
Crveni karton: Puškarić (Čukarički) u 89. minutu.

ČUKARIČKI: Belić, Ćirković, Kopitović, Puškarić, Bogosavac (od 61. Luković), Docić, Kovač, Vidosavljević, Stojanović, Veličković, Tedić.

ASTRA: Lazar, Radunović (od 86. Begue), Romario, Krišan (od 43. Dima), Buten, Valentin (od 86. Dragoš), Alibeg, Moise, Greku (od 55. Munteanu), Šerban, Simjon (od 61. Hambo).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter