0
Fudbal

FOTO: YouTube

KOPA AMERIKA: Čile je majstor za ovo takmičenje, ‘penal rulet’ nije bio na strani Kolumbije (VIDEO)

Objavljeno: 29.06.19 u 09:10

Posle Brazila i Argentine u polufinale Kopa Amerika plasirala se selekcija Čilea, Kolumbija ispala iako je igrala jedan od najlepših fudbala.

Gazili su Kolumbijci redom u grupnoj fazi takmičenja, nokautirali Argentinu sa 2:0, a kada je došlo četvrtfinale pad pravo na nos. Čileanci su po ko zna koji put pokazali da su majstori za ovo takmičenje, koje su osvajali dva puta zaredom.

Čile je poveo već u 17. minutu preko Aranguiza, ali je sudija Pitana iz Argentine ovaj gol poništio posle signalizacije iz VAR sobe da je ofsajd. U veoma nezanimljivom meču stopostotnih šansi nije bilo, te je kao zanimljiva situacija bila još jedna odluka sudije da poništi gol Čilea, ovoga puta ne zbog ofsajda, već igranja rukom.

Pobednika i trećeg polufinalistu Kopa Amerika odlučili su penali. Sigurni izvođači bili su svi do poslednje pete serije. Tada je šut Kolumbijca Tesilja završio pored gola, a Aleksis Sančez je stavio tačku za konačnih 5:4.

Čile u polufinalu igra protiv boljeg iz duela Urugvaja i Perua.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter