4
Ostali sportovi

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlato u Svetskoj ligi u Beogradu, plasirala se na Olimpijske igra, a onda šok...

ŠOK: Srbija bez sedam asova ide na Svetsko prvenstvo!

Objavljeno: 28.06.19 u 22:53

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlato u Svetskoj ligi u Beogradu, plasirala se na Olimpijske igra, a onda šok…

Pred ‘zlatnim delfinima’ je bilo malo odmora, a onda novo takmičenje – Svetsko prvenstvo. Ono se igra u Guangžuu od 15. jula do 27. jula. Titulu brani Hrvatska, a naša selekcija će pokušati da popravi rezultat iz Budimpšete od pre dve godine kada je bila treća. Ipak, neće biti lako, Dejan Savić u Kinu ide bez sedam ASOVA. U timu neće biti Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Milana Aleksića, Duška i Gojka Pjetlovića i Branislava Mitrovića.

To znači da će na Svetsko prvenstvo podmlađena selekcija predvođena Dušanom Mandićem. Pored njega tu su još golmani Dimitrije Rističević (bez kluba) i Lazar Dobožanov (Radnički) i igrači Viktor Rašović (Solnok), Strahinja Rašović (Eger), Nemanja Vico (Triestina), Đorđe Lazić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Dedović (Špandau), Miloš Ćuk (Mladost), Ognjen Stojanović (Miškolc), Sava Ranđelović (OSC) i Veljko Tankosić (Crvena zvezda).

Dejan Savić je objasnio odluku da na SP ode sa podmlađenim timom:

– Sve je po dogovoru. Momci su još ranije prihvatili moj predlog da odmore ukoliko osvojimo Svetsku ligu. Za nas je Beograd bio cilj sezone. Ispunili smo ga i sada možemo mnogo lakše da se pripremamo za Tokio – istakao je Dejan Savić i dodao:

– Niz godina, a posebno u poslednje dve, naši iskusni vaterpolisti imaju ogromna opterećenja na klupskom i reprezentativnom planu. Zato sam odlučio da sada pauziraju, a da šansu konačno dobiju igrači koji bi na velikom takmičenju mogli da osete pravu atmosferu i sebe predstave kao igrače sposobne da igraju u nacionalnom timu posle Tokija. Time, za razliku od prethodnog perioda, ispunjavamo našu strategiju – zaključio je Savić.

Srbija će u grupnoj fazi SP igrati protiv Crne Gore, Grčke i domaćina, Južne Koreje

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter