3
Domaći fudbal

Crvena zvezda polako privodi kraju pripreme u Austriji, a već 9. jula čeka je prvi meč u kvalfikacijama za Ligu šampiona protiv litvanske Suduve.

HS ANALIZA: Zvezda se za šest dana vraća u Beograd, Milojević još uvek bez startnih ’11’…

Objavljeno: 26.06.19 u 17:25

Crvena zvezda polako privodi kraju pripreme u Austriji, a već 9. jula čeka je prvi meč u kvalfikacijama za Ligu šampiona protiv litvanske Suduve.

Ako uporedimo pripreme Crvene zvezde u Vindišgarstenu prošle godine i ove, zaključićemo da su problemi slični, to jest da ih Vladan Milojević ima nešto više ovog leta. Ruku na srce rezultati tokom priprema su bili bolji lane, mada su ove godine protivnici jači, tu pre svega mislimo na Kluž (1:1) i Zenit koji će biti generalna proba pred dvoboj sa Suduvom.

Prošlog leta trener crveno-belih Vladan Milojević mučio je muku sa štoperima. Odlaskom Damjana Le Taleka ostala je rupa, te je pored Vujadina Savića i Srđana Babića u centralni deo odbrane morao Filip Stojković. Ovog leta situacija je slična, Babića nema zbog obaveza u mladoj selekciji, Vujadin Savić je zbog nekog ‘greha’ sklonjen, dok novajliju Radovana Pankova muči povreda, te štopera ponovo igra Filip Stojković u paru sa Nemanjom Milunovićem. Desnog beka pokriva Marko Gobeljić dok se Milan Gajić ne vrati sa odmora (igrao za mladu reprezentaciju na EP), dok levu aut liniju pokriva Milan Rodić.

FOTO: FK Crvena zvezda

Na sredini terena su takođe problemi. Branko Jovičić se povredio, te njegovo mesto za sada pokriva Goran Čaušić. Problem je i u napadu, odlaskom Milana Pavkova i Dejana Joveljića sve je palo na ne baš raspoloženog Boaćija, a jedini ko može da mu pomogne je mladi Crnogorac Nikola Krstović, bar dok Tomane ne stigne.

Jasnog obrisa startnih ’11’ za prvi meč sa Suduvom u Mirjampulju 9. jula još uvek nema. Nema sumnje da će u Litvaniji najverovatnije istrčati isti tim koji 29. juna bude igrao ‘generalku’ protiv Zenita. To bi moglo da izgleda ovako…

Umesto Milana Borjana, koji se nalazi na Gold kupu sa selekcijom Kanade, na gol će stati odlični i pouzdani Zoran Popović. Očekujemo da se na poziciju desnog beka vrati Filip Stojković, dok bi štopere igrali Nemanja Milunović i Srđan Babić koji bi trebalo sutra da se priključi ekipi u Sloveniji. Ako se oporavi šansu bi mogao da dobije i Radovan Pankov koji je odradio dobro prvi deo priprema na Zlatiboru, ali se potom povredio. Levog beka igraće bivši fudbaler Zenita Milan Rodić.

Trio na sredini terena trebalo bi da čine Branko Jovičić, Dušan Jovančić i Marko Marin. Problem je povreda Bakule (oporavlja se polako), te bi protiv Zenita, ne i protiv Suduve na teren mogao Goran Čaušić. Protiv Litvanaca na tu pozciju bi mogao i Hose Kanjas koji će u narednih nekoliko sati potpisati ugovor. Imaće Španac dovoljno vremena da se spremi za 9. jul i start evropske sezone. Do tada bi i Branko Jovičić trebalo da bude ‘fit’. Dušan Jovančić i Marko Marin bi trebalo da su sigruni za početak sezone.

FOTO: FK Crvena zvezda

Na krilnim pozicijama postoji samo jedna dilema, a ona glasi ko levo… Prošle godine je Nemanja Radonjić kasnio sa pripremama zbog nastupa za Srbiju na Mondijalu u Rusiji, a ove Vladan Milojević nema jasnu sliku koga uz levu aut liniju. Desno će sigurno El Fardu Ben, a levo je do sada na pripremama igrao Milan Jevtović. Videćemo da li je došlo vreme da ovaj brzonogi momak pokaže šta zna, ili će se Milojević vratiti rešenju iz prolećnog dela prvenstva sa Mirkom Ivanićem. Čini se da su za sada Aleksa Vukanović i Veljko Simić daleko od starnih ’11’.

FOTO: FK Crvena zvezda

U napadu za Zenit i Suduvu dileme nema. Tu je Ričmond Boaći. Daleko od dobre forme, ali je tu. Jedina alternativa mu je mladi Nikola Krstović, bar dok u Beograd ne sleti dugo čekani Tomane.

Projektovani sastav za Zenit:

Popović – Stojković, Milunović, Babić (Pankov), Rodić – Čaušić (Jovičić), Jovančić, Marin, Ben, Jevtović – Boaći.

Projektovani sastav za Suduvu:

Popović – Stojković, Milunović, Babić (Pankov), Rodić – Kanjas, Jovančić, Marin, Ben, Ivanić (Jevtović) – Boaći.

0
0

3 Komentara

  1. Treba što više postaviti u tim igrača iz grupne faze LŠ, jer su se izvanredno pokazali i ostvarili jedan od najvećih uspeha Zvezde! Prema mišljenju čelnika Zvezde, tada smo ostvarili “odlično” poslednje mesto u grupi! Oni imaju iskustvo igranja u Evropi i to je veoma bitno! Uostalom, Milojević stalno potencira svoju filozofiju fudbala, pa ako su fudbaleri apsolvirali njegovu filozofiju fudbala, onda će oni sve buduće protivnike pobeđivati na filozofski način, ne treba tu neka velika brzina, borbenost, energija! Filozofija je glavna komponenta savremenog fudbala, ona sve pobeđuje! To je nešto novo što je Milojević uneo u savremeni fudbal!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter