0
Fudbal

AFRIČKI KUP NACIJA: Kamerun sve rešio za tri minuta, goleada Gane i Benina bez pobednika

Objavljeno: 26.06.19 u 00:00

Utakmicama grupe F između Kameruna i Gvineje Bisau, kao i Gane i Benina, kompletirano je prvo kolo na Afričkom kupu nacija.

Kamerun je opravdao ulogu favorita u duelu protiv Gvineje Bisao, ali je otpor autsajdera u grupi F slomio tek sredinom drugog poluvremena.

Odluka je pala u razmaku od tri minuta. Najpre je u 66. minutu Jaja Banana postigao vodeći gol za Kamerun, da bi tri minuta kasnije Bahoken potpuno srušio nade Gvineje da bi mogla makar do boda u ovom duelu.

Gana, u drugoj utakmici dana, nije opravdala svoju ulogu favorita. Istina, Benin nije selekcija za potcenjivanje, pogotovo je to bilo jasno kada je povela već u drugom minutu golom Potea.

Ali već u devetom minutu Džordan Aju je izjednačio, a do kraja prvog poluvremena i preokrenuo meč u korist Ganjana golom u 43. minutu.

Međutim, u nastavku je ekipu Gane ‘isekao’ drugi žuti karton Bojea u 54. minutu, i već nakon devet minuta stiglo je izjednačenje. Ponovo je strelac bio Pote i tada je postavljen konačan rezultat.

Afrički kup nacija, 1. kolo:

Grupa F

Kamerun – Gvineja Bisau 2:0 (0:0)
(Banana 66, Bahoken 69)

Gana – Benin 2:2 (2:1)
(Aju 9, 42 – Pote 2, 63)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter