4
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

MARKO MARIN SE OTVORIO NOVINARIMA: Probaću da nagovorim Baneta Ivanovića…

Objavljeno: 24.06.19 u 19:01

Novi kapiten i ‘desetka’ Crvene zvezde od predstojeće sezone biće Marko Marin.

(Specijalni izveštač HotSporta iz Vindišgarstena – Mirko Marković)

Nenada Milijaša, sada već penzionisanog kapitena crveno-belih, zameniće Marko Marin, koji je za samo nepunih godinu dana ušao u srca navijača. I sam je izrazio zadovoljstvo poverenjem koje mu je ukazano.

– Velika je čast biti kapiten zvezde, srećan sam da vodim ovakvu ekipu – ističe Marko Marin.

– Nisam očekivao da ću biti kapiten, bili su i prošle sezone vođe tima stariji i iskusniji igrači. Ne vodi samo jedan, mnogo nas može da preuzme odgovornost. Znam da je velika obaveza biti kapiten ovog kluba – rekao je Marin.

Marin je preuzeo kapitensku traku od Nenada Milijaša, ali i njegovu ‘desetku’.

– Nije bilo dileme. Desetku sam nosio u Bremenu i Olimpijakosu, to je moj omiljeni broj. Velika je čast nositi desetku, kroz istoriju je desetka bitan broj, znači nešto.

Crvena zvezda dosta stvari uigrava tokom priprema, a Marin se odlično snalazi u zamislima trenera Milojevića.

– Testiramo različite stvari. Zvezda ne igra samo jedan sistem. Igrao sam prošle godine nekoliko mečeva u napadu. Nećemo dozvoliti protivniku da pročita koji je sistem i kako igramo. Ni sada ne igram klasično krilo. Ulazi, ne stojim na liniji. Sa promenama, kao Mića i Jovančić. Zavisi sve od sistema. trenutno igramo 4-3-3, za razliku od 4-2-3-1 imamo dve osmice i dve desetke, mnogo mogućnosti presinga i više kombinacija u ofanzivi. Klasično 4-2-3-1 je sa desetkom napred. Tada igramo ofanzivniji fudbal. Volim da sam u sredinin i da imam više loptu kod sebe, kada sam na krilu često ulazim u napad.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Prvi protivnik u Ligi šampiona se zna, mečevi su iza ugla.

– Najteže od svega je što je Suduva u takmičarskom pogonu. O kvalitetu ne bi trebalo ni da govorimo. Ove prijateljske utakmice su mnogo bitne da uđemo u ritam. Treniramo jako i dobro. Intenzivno i bitno je kako uđemo. Dug je put kroz kvalifikacije. Ima osam utakmica, sve može da se dogodi. Verujemo u naš kvalitet. Realna šansa je da se uđe u grupu, a minimalni cilj je Liga Evrope.

Koliko su sada stvari bolje nego na proleće? Tada je Zvezda igrala promenljivo, istrošeno.

– Lako je sada reči, osvojili smo titulu, ušli u finale kupa. Imali smo iza sebe dobre utakmice. Nisu sve bile dobre, dosta je falilo. Nije sve bilo toliko loše kao finale kupa. To nije dobro, ali je bila jedna utakmica. Nije u završnici bilo dobro kao u prvoj polusezoni. Siguran sam da će biti bolje.

Marin se dotakao i ostanka u Zvezdi.

– Da nisam došao ne bih uzeo titulu. Sve se pravilno odvilo. Klub je srećan sa mnom, ja sam srećan u klubu. Idemo u nove pobede. Želim iznova da doživim Ligu šampiona na ‘Marakani’. Nema ništa lepše od tih utakmica. Dovoljno smo se pojačali da se ponovo borimo za to. Onakvu atmosferu je teško doživeti.

Ne krije da je zadovoljan u Srbiji.

– Zadovoljan sam ovde. Život sa porodicom je dobar u Beogradu. Odgovara mi sve u klubu. Ne postoji ništa što bi mi nedostajalo. Ako je igrač srećan i zadovoljan van terena biće i na terenu.

Fudbal Super League Season 2018-2019
Crvena Zvezda v Partizan
Marko Marin
Beograd, 02.03.2019
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Marin je ispratio i naše mlade fudbalere na prvenstvu u Italiji i San Marinu.

– Imamo kvalitet i mlada reprezentacija sigurno može bolje da odigra. Nije jednostavno reći ‘bilo je katastrofalno’. Vidi se neki deficit u selekciji.

Otkrio je Marin i gde će nakon završetka karijere živeti. Pored toga, vezista zvezde se dotakao i Svetskog prvenstva 2010. godine.

– Bio je to poseban doživljaj za svakog igrača. Bilo mi je čudno, svaka utakmica bila je priča za sebe. Imam državljanstvo Nemačke, kada završim karijeru živeću tamo, osećam se kao kod kuće.

Igrao si u karijeri i za Čelsi.

Sve je na mnogo većem nivou, teško je porediti. Tamo se priča o mnogo većim utakmicama. Pun stadion svake nedelje, drugi nivo. Od mog dolaska dosta se radi na stadionu Zvezde, shvatili su ljudi u klubu da se mora ići u korak sa svim aspektima ne samo igračkom kvalitetu.

Zvezda će igrati sa Zenitom na pripremama  u Austriji. Raduješ li se susretu sa Banetom Ivanovićem?

– Radujem se susretu sa Ivanovićem, dobri smo prijatelji. Nadam se da ću ga nagovoriti da dođe u Zvezdu. To ću videti sad posle utakmice. Bolje je da lično pričamo, nego telefonom. Javiću vam sve. Sada bi bilo idealno da dođe.

Smatra da će ekipi nedostajati Milan Pavkov, koji će se preseliti u Kinu.

– Pavkov će nedostajati kao tip, svima je bio drag. Videlo se kako smo se oprostili. Svima je žao. Za njega je to velika šansa da zaradi pare, tako se mora iskreno reći. U jednom smo smislu svi srećni. Šta je učinio za sve nas. I njemu nije palo lako, iz ovakve ekipe sa prijateljima otići u Kinu je veliki korak. Da tamo nastavi da daje golove kao ovde. Nakon nekoliko godina želim mu da se vrati – zaključio je Marko Marin.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

4 Komentara

  1. ..velika dilema „gana, lek protiv si**de ili send**vich..?! .!. XXAAXXAA .!. ..tako je i u slucaju „NAGOVARANJA“ Baneta, dal’ da dodje na chmar**akkkanu ili..NE..?! .!. XXAAXXAA .!.
    DILEMA..?!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter