0
Ostali sportovi

VESLANJE – SVETSKI KUP: Medalje odođe iz Evrope, naš dvojac među tri evropska čamca…

Objavljeno: 23.06.19 u 12:30

Naš dvojac najbrži među tri evropska čamca u finalu.

Na drugom od tri takmičenja za Svetski kup ove sezone pobednici iz Plovdiva Martin Mačković i Miloš Vasić u Poznanju su u dvojcu zauzeli četvrto mesto. Odličja su otišla sa Starog kontinenta jer su najbolji bili redom Australijanci, Novozelanđani i Kanađani, a naši su stigli najbrže među tri evropska čamca. Posle njih su kroz cilj prošli Britanci i Italijani.

U odnosu na odlučujuću trku s nedavnog Evropskog prvenstva u Lucernu na jezeru Malta kraj poljskog grada primetni su bili jedna upadljiva razlika i jedna upadljiva sličnost. Mačković i Vasić, koje je na „evru” ophrvala nervoza pa su prvi put prestupili, a zatim imali poteškoće u hvatanju pravog ritma, sada su startovali staloženo. Sličnost između dve trke je ta što su u Poznanju odmah odmakli Australijanci. Neuhvatljivi su ostali do kraja kao i onda braća Sinković iz Hrvatske, najbolji dvojac današnjice, koji su predahnuli za izazove u Poljskoj.

Suma sumarum, naš dvojac je bio među finalistima i u svom trećem učešću na velikim takmičenjima od početka sezone. Cilj je da se vrhunac forme dosegne za Svetsko prvenstvo potkraj avgusta u Lincu, gde se deli najveći broj olimpijskih karata za Igre u Tokiju dogodine.

Rezultati finala za dvojac: But, Hil (Australija) 6.38,23, Mari, Brejk (Novi Zeland) 6.39,49, Langerfeld, Mekejb (Kanada) 6.43,34, Mačković, Vasić (Srbija) 6.49,74, Glenister, Rositer (Velika Britanija) 6.52,57, Pjetra Karpina, Vičino (Italija) 6.58,58.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter