0
Ostali sportovi

MOŽE I DVA PUTA: Pljušti kiša, pljuštali i golovi! Srbiji zlato u Svetskoj ligi i viza za Olimpijske igre!

Objavljeno: 23.06.19 u 17:54

Šesti dan takmičenja Svetske lige u vaterpolu doneo je klasik između Srbije i Hrvatske, drugi po redu. Srbija je pobedila sa 12:11

Pred 4.000 gledalaca na prepunom bazenu „Tašmajdan“ dva velika rivala borila su se za trofej koji je i viza za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Loše je počelo po Srbiju. Ipak, naši vaterpolisti su u drugoj deonici uspeli u potpunosti da se vrate u meč i povedu. Treća četvrtina bila je tvrda, a u njoj se istakao golman Srbije Branislav Mitrović.  U završnici za infarkt istakao se Filip Filipović.

Vukićević je šutirao, a lopta se o prečku odbila do Buljubašića za 1:0. Ante Vukčević je duplirao prednost. Ovog puta bio je precizniji, raspalio je ka golu. U nastavku je dva puta odlično reagovao Mitrović, a Ćuk je krunisao dobru odbranu prvim golom za ‘orlove’. Njegov udarac je pogodio Aleksića u glavu i lopta je promenila smer. U poslednjoj sekundi prve četvrtine Jakšić je skrivio peterac, Maro Joković je izveo udarac za 1:3.

U drugoj deonici zaigrala je Srbija znatno bolje. Hrvati su na početku četvrtine postigli još jedan gol, strelac je bio Loren Fatović. Već u narednom napadu Dušan Mandić prekinuo je seriju Hrvatske, šutirao je iz okreta za 2:4. Stefan Mitrović smanjuje na 3:4, a Filip Filipović doneo je izjednačenje. Andrija Prlainović je prvim golom doneo prednost Srbiji, a Mandić je produžio seriju Srbije i doneo prednost 6:4, na kraju uspevaju Hrvati da odgovore Vukićević je fintom izbacio Baneta Mitrovića na pauzu se otišlo sa 6:5.


Mandić je nesmotreno poslao loptu na stranu i na taj način lansirao kontru protivnika, a Lončar uspeva da izjednači u nastavku napada. Zaigralo se tvrdom igrom u nastavku, Loren Fatović je po drugi put zatresao mrežu za 6:7. U nastavku je sa peterca Mandić još jednom zatresao mrežu Hrvata. Branislav Mitrović odlično je reagovao i sačuvao svoj gol u nastavku. Srbija je nakon toga zbog faula Maro Jokovića dobila igrača više. Ranđelović je u završnici pogodio prečku, a Hrvati sa golom prednosti ulaze u poslednju deonicu meča. „Barakude“ konačno probijaju odbranu Srbije, Andro Busje postiže prvi gol na meču, dok s druge strane Miloš Ćuk ne koristi napad sa igračem više u poslednjim sekundama trećeg kvartala – 7:8

 

Nikola Jakšić na odličan način započeo je poslednju deonicu. Srbija je ponovo došla do izjednačenja. Treba istaći jaku kišu koja pada u Beogradu. Kako je jačao intenzitet kiše, bila je glasnija i podrška sa tribina. Uspeli su Hrvati da vrate minimalnu prednost. Garsija je pokušao da uveća prednost Hrvata, a Mitrović je još jednom začarao mrežu. Nakon kontra faula prilika za Srbiju, a još jednom je oduševljenje na tribinama doneo Dušan Mandić koji vraća rezultatsku neizvesnost i 9:9. Ante Vukićević brzo je doneo minimalnu prednost Hrvatskoj ponovo. Nije se Srbija predavala, već je drugim golom Filipa Filipovića ponovo Srbija izjednačila.  Pogrešili su Hrvati i Srbija je krenula u napad. Pokušaj naših igrača bio je blokiran te su se gosti odbranili. Branislav Mitrović je isplivao i zbunio hrvatske igrače, a Filipović donosi prednost Srbiji 11:10!  U najboljem meču karijere Ante Vukičević još jednom je doneo izjednačenje Hrvatskoj. Srbija je imala poslednji napad, a nakon grube igre Havijera Garsije Stefan Mitrović izborio je peterac.  Sedamnaest sekundi pre kraja Filipović je bio siguran sa peterca za 12:11. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter