0
Ostali sportovi

Vaterpolisti Srbije bili su ubedljivi protiv Australije u prvom polufinalu turnira Svetske lige u Beogradu – 16:11.

SVETSKA LIGA: ’Delfini’ furiozno počeli, potopili Australijance i zakazali finale!

Objavljeno: 22.06.19 u 16:07

Vaterpolisti Srbije bili su ubedljivi protiv Australije u prvom polufinalu turnira Svetske lige u Beogradu – 16:11.

U prvom duelu ove dve selekcije na turniru u Beogradu, sećamo se, bila je provala oblaka i oluja zbog koje nije bilo gledalaca, a Srbija je posle uvodnog vođstva za ’kengure’ od 3:0, na kraju slavila preokretom.

Danas nije bilo nikakve neizvesnosti na ’Tašmajdanu’, osim u poslednjih par minuta. Izabranici Dejana Savića su od početka zablistali na obe strane bazena, kreativno igrali u napadu, čvrsto u odbrani i već posle uvodnih nekoliko minuta je na semaforu stajao rezultat 5:1.

Na kraju prve četvrtine je on glasio 6:2, a Srbija je tu zalihu dodatno uvećala u drugoj deonici i na veliki odmor se otišlo sa 9:4.

U nastavku je bilo vidljivo da su srpski igrači posustali i malo ’spustili gas’, a Australija je to iskoristila da bi se, korak po korak, približila i u poslednjoj deonici malo zakuvala stvari.

Sa par dobrih napada i odbrana ’kenguri’ su stigli do svega dva gola zaostatka, ali je na krilima Filipa Filipovića Srbija odbila taj napad i na kraju zasluženo trijumfovala.

Srbija – Australija 16:11 (6:2, 3:2, 2:3, 5:4)

SRBIJA: Pijetlović, Mandić 1, Rašović 1, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 2, Vico 2, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 5, Prlainović 3, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

AUSTRALIJA: Denerli, Kembel 2, Ford 1, Kajes 3, Pauer, Lahlan, Rouč 1, Janger 2, Bruks, Put 1, Hauden, Edvards 1, Hrisantos.

U drugom polufinalu od 16:45h sastaju se Hrvatska i Španija. Finale će se igrati u nedelju, takođe u terminu od 16:45h.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter