0
Fudbal

SUPERLIGA KINE: Iznenađujuć početak kola, Mažić posle VAR-a priznao gol i pobedu Šangaj Šenhue

Objavljeno: 21.06.19 u 15:50

U prvoj utakmici 14. kola kineske Superlige Šangaj Šenhua je savladala u gostima favorizovanu ekipu Đangsu Suninga rezultatom 1:0 (0:0).

Đangsu Suning je tim koji je na svakom meču ove sezone postigao makar po gol, osim ovog. Šangaj Šenhua na devet prethodnih utakmica nije slavio na gostovanjima, do danas.

Prema dešavanjima na terenu nije se moglo zaključiti ko zauzima petu, a ko pretposlednju poziciju na tabeli. Odluka je pala u 74. minutu, kada je glavni sudija Milorad Mažić morao da upotrebi VAR tehnologiju.

Veteran, ali i najbolji igrač Šenhue, Moreno je bio u duelu sa Puletom, može se reći da je bilo obostranog guranja, ali kapiten gostiju je u padu levom nogom uspeo da pošalje loptu pored golmana u desni ugao gola.

Proslavio je pogodak, ali je Mažić ipak morao da proveri tu situaciju putem video tehnologije. Procenio je da nije bilo nedozvoljenih elemenata i prekršaja u napadu, te je priznao pogodak koji se ispostavio pobedonosnim.

Đangsu nije uspeo da dođe do gola rivala i ostaće na petoj poziciji, dok je Šangaj Šenhua sada skočio sa pretposlednjeg na 12. mesto sa baš 12 osvojenih bodova.

Superliga Kine, 14. kolo:

petak

Đangsu Suning – Šangaj Šenhua 0:1 (0:0)
(Moreno 74)

subota

11.30 Peking Žuan – Gvangžu R&F
13.35 Gvangžu Evergrande – Hebei
13.35 Đenan Đanije – Šenžen
13.35 Šangaj SIPG – Peking Rene
13.35 Tjanđin Teda – Šandong Luneng

nedelja

09.30 Dalijen Đifang – Tjanđin Tjanhai
13.35 Vuhan Zal – Čongkvin Lifan

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter