3
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘ORLOVI’ POSLE VELIKE BRUKE: Đorović želi ‘da plati cenu… ŽIVKOVIĆ: Šta da kažem?!

Objavljeno: 21.06.19 u 09:41

Mlada selekcija Srbije deklasirana je od Nemačke rezultatom 6:1 (3:0), a posle meča nismo dobili adekvatna objašnjenja ovog debakla.

Selektor Goran Đorović je preuzeo odgovornost na sebe posle novog šamara.

– Posle kvalifikacija niko nije očekivao sve ovo. Postoji vreme za duboku analizu, teško je u ovom momentu pričati. Ja sam ekipu selektirao i doveo na Evropsko prvenstvo. Mislim da su ovi igrači budućnost našeg fudbala i da bi trebalo da ih čuvamo. Dešavaju se ovakvi porazi, pa i teži –  rekao je selektor Đorović posle utakmice.

Da li su novinari krivi zbog loših ocena igrača u medijima prethodnih dana?

– Nisu krivi novinari, ni javnost. Molim vas samo da zaštitite igrače, da ih poštedimo. Ako neko treba da plati cenu, to sam ja. Kritika je zaslužena, sve ćemo potanko analizirati, ali targetirajte samo mene.

Priznao je da je Nemačka bolji tim od Srbije.

– Igrači su dali maksimum u ovom momentu, ali moramo da priznamo da smo naleteli na bolje rivale na prvenstvu. Posebno se to odnosi na Nemce. Bili su bolji u trčanju, tehnici, organizaciji igre… Znali smo kako će da igraju, ali…

– Nemojte da sumnjate da ne znamo da je ovo teško palo Srbima širom planete. Svesni smo. Ponavljam, ja sam selektirao ovu ekipu, doveo je ovde i smatram i dalje je ovo najbolje što možemo da izaberemo. Moramo da odvojimo fudbalsku igru od onoga što može da povredi, kao i od onog što može u budućnosti da obraduje – rekao je Goran Đorović.

Strelac jedinog gola Srbije na ovom prvenstvu, Andrija Živković, bio je neutešan.

– Jako teško situacija. Nismo ovo želeli. Uopšte nemamo opravdanja. Znali smo protiv koga igramo, svi smo hteli, znali smo da su veoma dobri. Nismo se bojali i prvih 15-20 minuta smo odirgali konkretno. Posle toga su se desile neke greške koje nisu smele da se dese. Nije nam se dalo. Nismo uradili ono što smo se dogovorili – rekao je Živković.

– Pokušavali smo između sebe da pomognemo jedni drugi: „Pazi leđa“, „sa strane“, „izađi“… Lako je to da se priča, sve je mnogo teže na terenu. Jednostavno, nismo se snašli. Ne postoji opravdanje. Morali smo mnogo bolje. Šta da kažem? Mnogo nam je teško stvarno.

0
0

3 Komentara

  1. KAKO VAS NIJE SRAMOTA PA OSRAMOTILI STE STRUKU..TRENERSKU U SRBIJI…VAS SELEKTORE BOLI ZA SVE…JEVIĆ..KULJIĆ…BRANKOVIĆ..DJOROVIĆ NIKO NIŠTA OZBILJNO NIJE RADIO A SELEKTORI …PA TO U ZANZIBARU NEMA…BEODARAC POSTAVLJA TRENERE SELEKTORE..TJ.“LITA“DOBRI I POŠTENI…JEL SE BAR MALO ZACRVENITE ILI MISLITE DA ĆE VAŠA SVEĆA DOVEKA GORETI…BOGAMI NIČIJA NIJE…BITANGE..SVI ZAJEDNO

    0
    0
    Odgovori
  2. Ne mogu da verujem da neko posle ovakve utakmice kaze da igraci nisu krivi. Krivi su jer nisu zeleli da trce da se bore. Nisu nemci bolni, Ali oni ivraju za svoju zemlju a nasi igraci daju sve od sebe u inostranim klubovima. Pa pogledajte nasu 4 on nije mogao da Hoda, lukic u strahu, MA ocaj. Kriv je FSS jer tamo trebaju promene

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter