0
Fudbal

EURO U-21: Zakomplikovalo se u našoj grupi, Danci slave Iversena (VIDEO)

Objavljeno: 20.06.19 u 20:18

Zakomplikovalo se u našoj grupi. U prvoj utakmici grupe B evropskog prvenstva za mlade sastali su se Danska i Austrija.

Austrijanci su bili bolji od nas, ali su nas Danci osvetili u večerašnjem meču, gde je nakon odlične partije Danska slavila sa 3:1. Joakim Majhl je sa dva gola pogurao Dance ka prvoj pobedi u grupi. Treba istaći odličnu partiju golmana Iversena koji je pri rezultatu 1:1 skinuo penal.

Početak meča počeo je u ispitivanju snaga dva tima, Sandro Ingolič imao je priliku u 18. minutu šutirao je sa ivice šesnaesterca, ali je Iversen odlično reagovao. Uzvratio je Skov u 27, minutu, ali je njegov udarac pogodio stativu. Već u narednom napadu na odbitak je naišao Kristensen, ali je promašio gol iz izgledne pozicije. Nastavila se inicijativa Danaca. Biling je imao priliku u 30. minutu, a Joakim Mehle je u 33. minutu doneo prednost Dancima. Predribrao je nekoliko igrača i savršeno prebacio golmana.

Lejnhart je imao priliku za Austrij u 47. minutu, bio je najviši u skoku. Iz kornera ga je odlično pronašao Saša Horvat, a Lajnhart je uspeo da poravna rezultat na 1:1. Danci su se nakon desetak minuta igre razbudili Jonas Older Wind je šutirao sa penala, pogodio je prečku nemoćnog Šlagera. U istom minutu Biling je još jednom šutirao, a udarac je završio u rukama Austrijanaca. Serž Kabakov je u 72, minutu nakon starta Viktora Nelsona pokazao na belu tačku. Izvođač najstrože kazne bio je Kristofer Baugartner, a Iversen je uspešno odbranio njegov udarac. Joakim Mehl je u 77. minutu krunisao odbranu svog golmana pogotkom za Dance i novim golom za 2:1. U nastavku meča Austrijanci su pokušavali da ugroze Iversena, ali im to nije uspelo. Već je u 93. minutu Skov Olsen još jednom savladao golmana Austrije za konačnih 3:1.

Danska – Austrija 3:1 (1:0)
( Majhl 33, 77, Skov Olsen 90+3 – Lajnhart 47)

Danska: Danijel Iversen, Rasmus Kristensen, Jakob Rasmunsen, Viktor Nelson, Filip Biling, Robert Skov, Brun Larsen, Joakim Maele, Džens Stejdž, Džona Vind (Igrali su još: Andreas Olsen, Matijas Jensen)

Austrija: Aleksandar Šlager, Marko Fridl, Stefan Poš, Filip Lejnhart, Matijas Honsak, Ivan Ljubić, Saša Horvat, Sandro Ingolič (Igrali su još: Husein Balić, Kristof Bramugartner)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter