0
Ostali sportovi

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Hrvatsku u derbiju drugog kola grupe B Svetske lige rezultatom 11:10.

DRAMA NA ‘TAŠU’: Srbija ispustila veliku prednost, ali je Prlainović strašnim golom ‘udavio’ Hrvate (FOTO)

Objavljeno: 19.06.19 u 22:10

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Hrvatsku u derbiju drugog kola grupe B Svetske lige rezultatom 11:10.

Utakmica je počela veoma čvrsto i bez pogodaka u prvih tri minuta meča, do gola iz peterca za Hrvatsku. Uzvratila je Srbija u sledećem napadu sa zvukom sirene za istek napada, a strelac je bio Miloš Ćuk.

Hrvatska je dobro koristila igrača više i Joković je bio strelac drugog gola za novo vođstvo ‘barakuda’, ali je i Srbija izborila peterac, a siguran izvođač bio je Andrija Prlainović. Međutim, odbrana Srbije nije bila na nivou u prvom poluvremenu i Vrlić je postigao treći gol u prvoj deonici.

Nije se dala Srbija i sredinom druge četvrtine Ćuk je svojim drugom golom doneo novo izjednačenje. Opet je prednost Hrvatima doneo Havijer Garsija, ali se Srbija preko Mandića po četvrti put vratila u meč.

Hrvatska je čuvala vođstvo i sa minimalnom prednošću je otišla na veliki odmor – 5:4.

FOTO: STARSPORT

U nastavku je Srbija još jednom izjednačila, Hrvatska još jednom povela i krenula je furiozna serija ‘delfina’. Milan Aleksić, Stefan Mitrović, pa Filip Filipović sa pet metara su doneli preokret i vođstvo od 8:6 koje Srbija više nije ispuštala.

Kada je Ognjen Stojanović početkom poslednje deonice doneo Srbiji 9:6, činilo se da je tada već sve bilo gotovo, ali nije. U sledećem napadu Hrvatska je smanjila golom Jokovića, potom je Marsenić odbranio peterac Prlainoviću na drugoj strani, da bi Hrvatska preko Garsije i Jokovića iz peterca stigla do potpunog povratka i 9:9.

Međutim, to je bilo dovoljno upozorenje Srbiji da se trgne i na krilima već u sledećem napadu zaustavi nalet gostiju i preko Ognjena Stojanovića ponovo vrati vođstvo na svoju stranu.

FOTO: STARSPORT

Hrvatska je do završnice stigla bez nekoliko veoma važnih igrača koji su nakupili po tri lične greške, ali se nije predavala i na minut i 13 sekundi pre kraja je stigla do novog izjednačenja (10:10), ali je Andriji Prlainoviću bilo dovoljno tek 20-ak sekundi da dokaže svoju klasu i vrati tas na vagu Srbije.

E, tu minimalnu prednost izabranici Dejana Savića više nisu ispuštali u poslednja dva napada i ostvarili su veliku pobedu kojom su obezbedili plasman u nokaut rundu.

Srbiji preostaje još duel protiv Kazahstana, a Hrvatska i Australija će se sutra boriti za drugo mesto i izlazak iz grupe B.

Svetska liga, 2. kolo:

Grupa B

Australija – Kazahstan 14:5

Srbija – Hrvatska 11:10

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter