0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

HS PREDSTAVLJA – SUDUVA: Stara mušterija ponovo na Zvezdinom ‘meniju’ (VIDEO)

Objavljeno: 18.06.19 u 15:14

Crvena zvezda će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ponovo igrati protiv litvanske Suduve iz Marijanpolja.

Današnji žreb u Nionu ponovo je spojio Zvezdu sa Suduvom, budući da su ova dva kluba već igrali prošle godine u drugom krugu kvalifikacija za elitno takmičenje. Stoga se veoma dobro poznaju, a ako je sudeći po prošlosezonskim duelima, srpski šampion ne bi trebalo da ima puno problema.

Suduva je jedan od najstarijih klubova u Litvaniji, često je kroz istoriju u Sovjetskom savezu menjala imena, a pod postojećim nazivom postoji i takmiči se od 1968. godine.

U poslednje dve godine je dva puta osvajala prvenstvo Litvanije, a pre toga je najveće ostvarenje u dosadašnjoj istoriji klub je imao 1975. godine, kada je bio treći u velikoj sovjetskoj ligi, a naredne sezone ušao u finale Kupa.

Danas Suduva igra na stadionu ARVI arena u Marijanpolju, gde će se igrati prvi meč ovog dvomeča i gde smo bili svedoci da atmosfera nikako nije zastrašujuća.

Kada je reč o aktuelnom sastavu, u ekipi ima dosta stranaca, poput Srbina Aleksandra Živanovića, inače bivšeg defanzivca Jagodine, Hrvata Josipa Tadića, Andra Švrljuge i Ivana Karduma, Austrijanca Sandra Gotala, Mihreta Topčagića

U svakom slučaju, Zvezda ne bi trebalo da ima puno problema, a u prilog tome govore i lake pobede prošle sezone. Evo podsećanja na taj dvomeč. Dominirao je Nemanja Radonjić, a prelep gol postigao je i Lorenco Ebesilio.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter