0
Domaći fudbal

HS PREDSTAVLJA: Rival Radničkog doveo legendu estonskog fudbala, Srbi čekaju Čuku…

Objavljeno: 18.06.19 u 16:23

Radnički iz Niša i Čukarički dobili su rivale za prvo kolo kvalfikacija za Ligu Evrope, a reč je o estonskoj Flori, to jest jermenskom Bananatsu.

Čini se da je ‘Real sa Nišave’ dobio zvučnije ime, naravno to ne umanjuje da je srpski vicešampion favorit u ovom dvomeču. Flora je jedan od najuspešnijih klubova ove baltičke države. Čak 11 puta je bio šampion Estonije, a u ligi koja je u toku ‘kaktusi’ su lideri prvenstva sa pet bodova više od Levadije.

Prva zvezda tima je legendarni fudbaler ove zemlje Konsantin Vasiljev koji je do sada ove sezone odigrao 14 utakmica i postigao pet golova, što je dobar učinak za ‘plejmejkera’. U karijeri je igrao za Amkar iz Prema, Jageloniju i Pjast. Kapiten je reprezentacije Estonije, odigrao je 114 utakmica i postigao je 25 golova.

U svakom slučaju Radnički je favorit u ovom dvomeču, mada četa Nenada Lalatovića mora da bude oprezna, jer znala je Flora da iznenadi rivale poput danskog Esbjerga.

Čukarički je dobio veću nepozanicu u vidu jermenskog tima Banantsa, koji je jednom bio šampion ove bivše sovjetske republike. Reč je o timu punom afričkih fudbalera, uglavnom nepoznanica tipa nekadašnjeg napadača Čukaričkog Beka Fofane, koji je upravo iz ove lige stigao u Partizan.

Banants u svojim redovima ima dva naša fudbalera, reč je o štoperu Borislavu Jovanoviću i Igoru Stanojeviću koji je nastupao za Metalac i Zemun. On je jedan od vodećih igrača tima, prošle sezone je odigrao 22 utakmice, postigao je tri gola i tri puta je asistirao.

Nema sumnje da bi sve sem plasmana Čukaričkog u 2. kolo kvalfikacija bilo iznenađenje…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter