0
Fudbal

EURO U 21: Školica fudbala Rumuna protiv Hrvata (VIDEO)

Objavljeno: 18.06.19 u 20:33

U prvom meču ‘C’ grupe na Evropskom prvenstvu za mlade Rumunija je sa 4:1 (2:1) pobedila Hrvatsku.

Škola fudbala Rumuna za vršnjake iz Hrvatske. Sin legendarnog Georgija Hadžija, Ianis i drugari razbili su ‘kockaste’, baš kao nas Austrijanci juče. Meč je odigran na San Marinu, ali je utisak kao da se igralo u Temišvaru, ogromnu podršku imale su naše istočne komšije.

Rumunija je zapretila već u 4. minutu kada je sevnula kontra, Puškaš u situaciji jedan na jedan tukao, lopta prošla kroz nogle golmanu, ali je Posavec nekako zaustavio loptu na liniji. Samo pet minuta kasnije jedan od fudbalera Hrvatske igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, sudija Maden iz Škotske to nije video, ali jesu pomoćnici u VAR sobi i penal je dosuđen. Egzekutor u 11. minutu bio je momak slavnog prezimena Puškaš.

Samo tri minuta kasnije Rumunija je povela sa 2:0. Golman Hrvatske Posavec je pogrešio, Puškaš nije uspeo glavom da utera loptu u gol, ali posle intervencije defanzivaca ‘kockasti’ ona je stigla do Hadžija, a ovaj je bio neumoljiv – 2:0.

Hrvati su se radovali samo četiri minuta kasnije, odbrana Rumunije se spetljala, loptu je ukrao Vlašić, šutirao sa distance i pogodio – 2:1.

Rumunija je do trećeg gola mogla u 54. minutu, ali je Hadži šutirao, a lopta okrznula prečku. Ipak, u 66. minutu Sosa je pogrešio, Baluta ukrao loptu i lagano rešio situaciju jedan na jedan sa golmanom za – 3:1.

Do kraja meča Hrvatska je imala sjajnu šansu, pokušao je Murić, ali je njegov šut zaustavio Radu. Kada su svi pomislili da je to konačan ishod, dobru akciju Rumuna u 90. minutu realizovao je Petre za 4:1. Pomoćnik je podigao zastavicu za ofsajd, ali je posle intervencije VAR sobe, Maden priznao gol za konačan ishod.

RUMUNIJA – HRVATSKA 4:1 (2:1)

Stadion: Seravale na San Marinu.
Sudija: B. Maden (Škotska)

RUMUNIJA: Radu – Manea, Nedelkearu, Paskanu, Stefan – Baluta, Kikladu, Ivan, Man, Gadži – Pukaš.
HRVATSKA: Posavec – Uremović, Benković, Katić, Sosa – Šunjić, Moro, Vlašić, Halilović, Berkalo – Jakolis.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter