0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ALEKSANDAR VESELINOVIĆ O ŽREBU: Prvo moramo da upoznamo naš tim!

Objavljeno: 18.06.19 u 17:25

Čukarički je na žrebu u Nionu saznao ime rivala u prvom kolu kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope.

Belo-crni će na startu sezone igrati protiv Banantsa iz Jermenije, prvi meč je biti na programu 11. jula na Banovom brdu, a revanš sedam dana kasnije u Jerevanu. Žreb za drugo kolo biće obavljen u sredu, takođe u sedištu UEFA u Nionu.

– Kao i za svakog drugog protivnika moraćemo ozbiljno da se spremimo. Na nama je da pre svega razmišljamo o sebi, da kvalitetno odradimo pripreme, a imamo sasvim dovoljno vremena da skupimo podatke o Banantsu. U ovom momentu ćemo biti u procesu upoznavanja svoje ekipe, a u međuvremenu ćemo prikupljati informacije i o Jermenima. Takođe, sada je zaista teško dati odgovor da li je bolje što prvi meč igramo kod kuće. Uglavnom, moramo u obe utakmice da budemo ozbiljni i profesionalni, na nivou koji i zahteva takmičenje kao što su kvalifikacije za Ligu Evrope – rekao je trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović.

Reprezentativac Crne Gore Asmir Kajević takođe je istakao da trenutno ne zna mnogo toga o Banantsu, ali i da ima iskustva sa putovanjem u bivšu sovjetsku republiku.

– Gostovao sam sa reprezentacijom Crne Gore u Jermeniji, sećam se da je bilo prevruće i teško za igru, ali i da je teren bio odličan. Što se tiče podataka o rivalu, siguran sam da će ih naš stručni štab do detalja analizirati. Lično, zadovoljan sam žrebom, s obzirom da je mađarski Debrecin bio za izbegavanje, a priželjkivao sam Luksemburžane, no dobro je i ovako. Smatram da smo kvalitetniji, iz prostog razloga što je srpski šampionat bolji od jermenskog – istakao je Asmir Kajević, jedan od najiskusnijih u timu Čukaričkog.

Banants je osnovan 20. januara 1992. godine, igra na stadionu kapaciteta 4.680 mesta u Jerevanu, glavnom gradu Jermenije. Prošle sezone bili su trećeplasirani tim tamošnjeg šampionata, iza prvaka Ararata i Pjunika, a u kvalifikacijama za Ligu Evrope eliminisani su u prvom kolu od Sarajeva iz Bosne i Hercegovine. Sa klupe ih predvodi ruski stručnjak Ilšat Fajzulin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter