6
Fudbal

FOTO: STARSPORT

EURO U-21: Šamar od kog bride obrazi, bruka Srbije u Trstu! Radunoviću, hvala ti, sprečio si bruku!

Objavljeno: 17.06.19 u 20:24

Na startu Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine Austrija je pobedila vršnjake iz Srbije sa 2:0 (1:0).

Sramota! Novi brodolom srpskog fudbala. Očekivali smo da će buduće zvezde našeg fudbala Jović-Radonjić-Živković-Milenković pokazati sav svoj potencijal, a dobili smo šamar od kog će obrazi dugo brideti. Hoće li posle ovog debakla Goran Đorović preuzeti odgovornost za kukavičku igru našeg tima, pre svega u prvom poluvremenu?

Užasno prvo poluvreme odigrala je mlada selekcija Srbije. Četa Gorana Đorovića u prvih 45 minuta nije uputila nijedan šut ka golu Šlagera, sem ako ne računam pokušaj Jovića koji je završio deset metara pored gola.

Sa druge strane Austrija je stvorila tri opasne situacije i iz jedne je pogodila u metu. Prvi put rival je zapretio u 19. minutu kada je Radonjić izgubio loptu, a Volf posle kontranapada šutirao preko gola. Samo pola minuta kasnije Horvat je probio po desnom boku, usledio je oštar centaršut u peterac, a Radunović je ispred napadača Austrije izbacio loptu.

Novu šansu protivnik je imao u 29. minutu kada je Horvat oteo loptu našim fudbalerima, povukao kontru, uposlio je Šlagera, a ovaj tukao pravo u Radunovića. Austrija je povela u 37. minutu, Honšak se našao u dobroj poziciji na ivici kaznenog prostora, njegov pokušaj je izblokiran, ali je lopta došla do samog Horvata na pet metara, on je pogodio stativu, lopta se odbila do Volfa koji je zatresao mrežu – 1:0.

Sudija Ekberg je taj gol prvo poništio na signalizaciju svog pomoćnika, ali je posle asistencije Španaca iz VAR sobe taj gol pravedno priznat. Austrija je na poluvreme otišal vođstvom 1:0.

Drugo poluvreme počelo je velikom šansom za naš tim, Radonjić je spoljnom centirao na peterac, a Luka Jović je pogodio glavom prečku. Posle tog promašaja igra našeg tima se raspala. Đorović je na teren poslao Račića i Ranđelovića, a promaja je počela da duva kroz našu odbranu i da nije bilo fenomenalnog golmana Radunovića, ko zna šta bi bilo…

Bivši golman Rada, a sada Atalante je u 51. minutu spasio ‘orliće’, indolentni Jovanović i Milenković pustili su Šlagera da izađe jedan na jedan sa našim golmanom, a ovaj bravurozno intervenisao. Samo četiri minuta kasnije Honsak je imao fenomenalnu šansu, ali je Radunović ponovo bio sjajan. U 62. minutu loptu smo ponovo videli u golu Srbije, ali je Radunović ponovo briljirao.

Srbija je do izjednačenja mogla u 72. minutu. Prvi put je zablistao kapiten Živković, lopta je pala na peterac, a Nemanja Radonjić je promašio prazan gol. U 75. minutu najtragičniji detalj utakmice, Jovanović je u želji da zaustavi Volfa koji je išao jedan na jedan sa našim golmanom izbio loptu, ali i zakačio protivnika. Austrijancu je pukla noga, a sudija Ekberg nije svirao ni faul. Ipak, kada je video kako protivniku visi članak, pogledao je VAR snimak i bivšeg defanzivca Crvene zvezde je poslao na tuširanje.

Kazna je odmah usledila, Horvat je u 78. minutu pogodio za 2:0 i čini se zapečatio sudbinu Srbije na ovom Evropskom prvenstvu. Lukić je u nadoknadi vremena imao šansu da ublaži poraz, ali je lopta završila na stativi.

Da vidimo ko će preuzeti odgovornost za ovaj brodolom…

SRBIJA – AUSTRIJA 0:2 (0:1)

Volf 37, Horvat 78

Stadion: Nereo Roko u Trstu.
Sudija: A. Ekberg (Švedska)

SRBIJA: Radunović – Gajić, Milenković, Jovanović, Bogosavac – Mašović, Pantić, Lukić, Žikvović, Radonjić – Jović. Igrali su još: Račić i Ranđelović.
AUSTRIJA: Šlager – Ingoltšić, Danso, Poš, Ulman – Ljubić, Linhart, Horvat, Šlager, Volf – Honšak. Igrali su još: Balić, Kalajdžić i Ljubičić.

0
0

6 Komentara

  1. Ja mislim da je Milojevic kriv hahaha. A, brate od strica Dejana Andjusa i Plavi safire? Prerano ih je prodao pa se nisu afirmisali pa su izgubili… Crni Miloje upropastio si srpski fudbal kukuuuu hahahaha

    0
    0
    Odgovori
  2. Sramotni ljudi!!! Ne igra vam se, NE IGRAJTE!!! Lažne patriote koje se vuku po terenu i misle da će drugi samo da skinu gaće, s proštenjem, a oninće pobediti 2, 3:0. Pi!!! Jad, beda!!! Sram Vas bilo!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Сваки пут се ложимо да ће ова У-21 репрезентација нешто направити и увијек испадне исто. Негдје сам прочитао да је Ђоровић озбиљан кандидат да наслиједи Крстајића, кад освоји титулу са У-21, што је готово извјесно. Па он и јесте најдостојнији насљедник Крстајића јер његова млада репрезентација игра исто као сениорска, континуитет игара је загарантован. Само овај Радуновић спријечи три гола па није 5:0 као против Украјине, али у души јесте петица, као кућа. Ко ли саставља ову екипу? Никако да се схвати да од Радоњића, Живковића и Пантића нема вајде, давно их је требало прекрижити. Игра Машовић који у Тренчину ни на клупи не сједи а по „селектору/селекторима“ је бољи од Грујића, стандардног у Бундес-лиги?!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter