0
Ostali sportovi

Rukometna reprezentacija Srbije uspela je da se plasira na Evropsko prvenstvo pobedom 32:31 protiv Švajcarske u Novom Sadu.

NENAD PERUNIČIĆ: Bili smo otpisani pre sedam meseci, a sad imamo požrtvovan tim!

Objavljeno: 16.06.19 u 22:05

Rukometna reprezentacija Srbije uspela je da se plasira na Evropsko prvenstvo pobedom 32:31 protiv Švajcarske u Novom Sadu.

Zadovoljstvo posle meča nije krio selektor ‘orlova’ legendarni Nenad Peruničić koji je istakao da su ovi momci postali tim.

– Teško je govoriti o potrošnji nas na klupi, a ne igrača na terenu. Iskazaću veliko poštovanje Dejanu Milosavljevu, koji je povređen izašao na teren i bio među stativama. To je ono što gradimo u prethodnom periodu u nacionalnom timu. Familija, porodica. Mislim da smo napravili ekipu momaka koji imaju veliku želju. Oni su otpisani pre sedam meseci, mislim prerano, ali to im je dalo snagu. I uprkos povredama, Dejanova, Marsenićeva, pa i Vorkapićeva, sve je to uticalo na nas, ali nas je podstaklo da damo sve za nacionalni grb. Švajcarska nije imala pitisak, došla je kao ekipa koja je već obezbedila plasman, da je bilo obrnuto, mi bismo igrali opuštenije. Protiv ekipe koja ima takvog igrača kao što je Šmid, ne smete da dopustite mnogo grešaka, imali smo neke, i oni su to iskoristili te su se vratili u meč. Mi nismo tim sa mnogo zvezda, mi smo tim. Verujem da ćemo biti bolji. Beskrajno sam ponosan na ovu ekipu – rekao je Nenad Peruničić.

Evropsko prvenstvo u rukometu igra se sledećeg januara u Austiji, Norveškoj i Švedskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter