0
Fudbal

KOPA AMERIKA: Povratak i debakl Mesija, Kolumbijci slave Ospinu (VIDEO)

Objavljeno: 16.06.19 u 08:40

Kolumbija je savladala Argentinu u gostima i napravila prvo veće iznenađenje na ovogodišnjem Kopa Amerika.

U prvoj utakmici grupe B Kopa Amerika Argentina je dočekala Kolumbiju. Iako je u svojim redovima domaćin imao Mesija, Kolumbijci su bili primorani da naprave ranu izmenu zbog povrede, goste to nije uplašilo već su došli do zlata vrednih bodova, ponajviše zahvaljujući sjajnom čuvaru mređe Davidu Ospini! 

Prvo poluvreme nije donelo mnogo uzbuđenja. U 10. minutu povredio se  Ospina, činilo se da ne može da nastavi igru, ali njegova povreda kolena nije bila ozbiljna. U 14. minutu prvi problem za goste bio je povreda Luisa Muriela koji zbog povrede nije mogao da nastavi meč. Jedina šansa vredna pomena viđena je u 40. minutu kada je Falkao bio zaboravljen u šesnaestercu. Njegov udarac blokirao je neko od defanzivaca Argentine.

U drugom delu razigrala se na početku Argentina uz nekoliko polušansi treba izdvojiti priliku koju je imao Leandro Paredese. Dobio je odličnu loptu i šutirao sa distance, ali je lopta prošla kraj leve stative. Potom je u 59. minutu German Pezela šutirao u levi gornji ugao, ali je Ospina bio odlično postavljen i zaustavio je nemoguće. Potom je u 64. minutu iz slobodnog udarca Lionel Mesi pokušao da ugrozi gol gostiju, ali je Ospina odlično reagovao. U 67. minutu Otamenti je pokušao glavom da savlada golmana Kolumbije koji je još jednom odlično bio na visini zadatka. U istom napadu nakon odbitka na loptu je natrčao Mesi koji je promašio nepromašivo.

Sve promašaje Argentine kaznili su igrači Kolumbije kada je Rodžer Martinez nakon centaršuta u šesnaestercu poslao loptu u desnu stranu gola Franka Armanija koji je mogao samo da pogledom isprati loptu. Na 2:0 u 86. minutu uvećao je Duvan Zapata. Nakon centaršuta Džefersona Lerme Zapata je brzim udarcem pod prečku savladao nemoćnog Armanija.

Detalje sa meča možete pogledati ovde. 

Kopa Amerika Grupa B 1. kolo

Argentina – Kolumbija 2:0 (0:2)
(Martinez 71, Zapata 86)

16.06. 21.00 Paragvaj – Katar 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter