9
Domaći fudbal

GNEV CRNOGORSKIH MEDIJA: „Delije“ zaboraviljaju Bari, jednog od najboljih Zvezdinih fudbalera svih vremena! (FOTO)

Objavljeno: 16.06.19 u 11:33

Ne stišava se bura oko odluke srpski fudbalera Mirka Ivanića i FIlipa Stojkovića da ne igraju za reprezentaciju Crne Gore protiv tzv. Kosova.

Ulje na vatru dolio je predsednik FSCG Dejan Savićević koji tvrdi da je Zvezdan Terzić vršio pritisak na fudbalere Zvezde preko navijača. Navijači Crvene zvezde su na košarkaškom derbiju u vidu transparenta izneli svoje mišljenje.

Poslužili su se njegovom kultnom psokvom izrečenom pred meč protiv Hrvatske u Zagrebu.

– Sever produžena ruka Srbije nikad službe i vlasti! Je*em te usta škrbava – napisale su „Delije“.

Taj potez naišao je na oštru osudu javnosti u Crnoj Gori. Portal Vijesti.me preneo je događaj iz Pionira uz naslov „Delije“ vređale Savićevića.

– Igraju košarku Crvena zvezda i Partizan, a sa tribina, na kojima su isključivo navijači „crveno-bijelih“, čuju se uvrede na račun – Dejana Savićevića. Jedan od najboljih fudbalera beogradskog kluba svih vremena, član i zvezda generacije ’91, našao se na meti „Delija“, nakon izjava o „slučaju Kosovo“ i odlaska selektora Ljubiše Tumbakovića, te fudbalera Zvezde Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića, iz reprezentacije Crne Gore – piše u tekstu Vijesti.

Slično piše i drugi popularni crnogorski portal Cdm.me koji navodi da su navijači Zvezde ‘udarili na legendu’.

– Legenda crnogorskog fudbala i bivši as Crvene zvezde Dejan Savićević izvređan je na trećoj utakmici finalne serije košarkaškog prvenstva Srbije i to od strane popularnih „Delija„. Najvernije pristalice „crveno-belih“ odgovorile su Savićeviću na optužbe kako su „Delije“ produžena ruka srpske vlasti i da je Zvezdan Terzić preko njih pritiskao Ljubišu Tumbakovića, Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića da napuste reprezentaciju Crne Gore pred meč sa Kosovom. Pristalice Crvene zvezde očito su zaboravile Dejanove sjajne partije i golove s početka devedesetih, piše pomenuti portal.

0
0

9 Komentara

  1. Crnogoeci ne grade svoj identitet na autentičnosti svog vlastitog bića nego na negativnim određenjima prema Srbima! U C. Gori su Srbi izloženi diskriminaciji i riziku socijalne isključivosti! Prema tome kada nas toliko mrze zašto od nas Srba “kradu” fudbalere za svoju reprezentaciju?! Zašto reprezentativce ne uzimaju od svoje braće po mržnji, od Hrvata, Bošnjka, Slovenaca i Makedonaca?! Šta imate da se ljutite na srpske igrače u crnogorskoj reprezentaciji, jednostavno prema njima se ponašajte kao i prema ostalom srpskom narodu i nećete se ljutiti! Crnogorska reprezentacija bez Srba ali i onih Srba iz C.Gore koji igraju za tu anti-srpsku državu!

    0
    0
    Odgovori
  2. Dejo i Pedja uvek su bili u službi vlade Mila Djukanovića i njegovog nacionalističkog DPS-a!… Nijedan ni drugi ne vole Srbiju, što u medijima redovno iskazuju, a Crvena Zvezda, Partizan i Srbija podarili su nevidjene karijere – u kojima su zaradili sportsko ime i – ogroman novac!… Dobro je što je uprava evropskog i svetskog prvaka prepoznala dvoličnost i licemerje tzv. „Genija“ i uspela da spreči da dva ortodoksna Crnogorca i srbomrsca (Dejan Savićević i Miljan Miljanić) u klubu dobiju nezasluženo. Prvi da bude „Peta“ Zvezdina zvezda, a da „Marakana“ po drugome nosi ime !!! Vrlo mi je drago što su pomenute epitete dobili mnogo zaslužniji od njihj, uz to i SRBI – DRAGAN STOJKOVIĆ I RAJKO MITIĆ

    0
    0
    Odgovori
  3. Dragi StefanS.
    Ocigledno si pobrkao nesto (Mojkovac), jer da nije izginula Crnogorska vojska na Mojkovac da braca Srbi prodju ne bi ni ti danas kuckao ove gluposti ovdje…Tuzno je da se politika umijesala u sport…A zabotavljas da su Srpske rukometasice prije utakmice CG igrale isto sa Kosovom?A niko frku nije dizao oko toga.I da se zna,podrzavam Tumbakovica sto nije htio da igra.To je njegovo pravo,ali zar na dan utakmice?Moglo je to mnogo ranije da odluci.

    0
    0
    Odgovori
  4. Samo da podsetimo crnogorske medije da je taj Dejo prvi udario na navijace kluba u kom je postao legenda i da je od velikog Srbina, postao milova produzena ruka…

    0
    0
    Odgovori
  5. U Bariju je bio najgori igrač na terenu pa je zamenjen a u Tokiju je dobio crveni karton i ostavio ekipu na cedilu,ipak bez njega su igrali još bolje i postali prvaci Sveta.Nije niko iznad Zvezde pa ni mali milogorac..

    0
    0
    Odgovori
  6. Дејан је увриједио Делије и одговорено му је. Србија је испред Дејана па био он легенда 1000 пута.

    0
    0
    Odgovori
  7. Ala glupaci nasedaju na crve sto ubacuju oni sto mrze Zvezdu ti sto sebe nazivaju navijacima treba da znaju da Dejo jeste i bice Zvezdin najbolji igrac svih vremena, videcu da li ce nasa repka da odbije da igra sa Arnautima ako budu zrebani nekada.

    0
    0
    Odgovori
    • Savicevic jeste bio dobar ali ne i najbolji!Crnogorci zaboravljaju svoje poreklo i korene pa pljuju sve srpsko a to je gore nego da jedan klub odbaci svoju lsgendu.Zaboravili ko im je zemlju obnovio,ko ih je hranio i ko su u sustini!Oni su se odrekli jednog Njegosa koji je u srzi njihovog identiteta a sto bi mi slavili sad jednog Savicevica kome su preci siptari?!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter