0
Ostali sportovi

U poslednjem kolu kvlafikacija za Evropsko prvenstvo Srbija je u Novom Sadu posle prave drame pobedila Švajcarsku 32:31...

DRAMA U NOVOM SADU: Prečka spasila Perunove junake, Srbija na Evropskom prvenstvu (FOTO)

Objavljeno: 16.06.19 u 19:55

U poslednjem kolu kvlafikacija za Evropsko prvenstvo Srbija je u Novom Sadu posle prave drame pobedila Švajcarsku 32:31 i uz dosta sreće se kao trećeplasirana plasirala na završni turnir.

‘Orlovima’ je bila potrebna pobeda od šest golova razlike u ‘srpskoj Atini’ kako bi se sigurno kao drugoplasirani tim plasirali na Evropsko prvenstvo. Drugi put je bio da se samo pobedi Švajcarska i da nam se poklope ostali rezultati i to se dogodilo, ali je drama u ‘Spensu’ trajala do poslednjeg sekunda.

Naime, četa Nenada Peruničića vodila je osam minuta pre kraja sa 29:24, čime je sustigla rezultat iz Švajcarske. A, onda usledio je veliki pad u igri našeg tima, jedan od naših momaka dobio je isključenje, te je Švajcarska okrenula i povela sa 31:30.

FOTO: STARSPORT

U sledećem napadu Crnoglavac je pogodio za 31:31, a 40 sekundi pre kraja ‘sajdžije’ su ostale bez jednog igrača. Zelenović je 20 sekundi pre kraja probio, a lopta jedva prešla liniju, ali je prešla za 32:31. Švajcarska je imala napad za izjednačenje i da je pogodila naš tim bi ispao.

FOTO: STARSPORT

Deveterac je šutirao Rubin, lopta je preletela blok, pokodila prečku i Srbija je pobedila 32:31. Lepa slika je bila ta što su se igrači oba tima radovala. Ovim rezultatom dalje su prošle i Srbija i Švajcarska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter