0
Domaći fudbal

PARTIZAN PUNI KASU: Riga dužna da plati skoro pola miliona evra!

Objavljeno: 15.06.19 u 12:25

Kasa fudbalskog kluba Partizan sledeće sedmice biće punija za skoro pola miliona evra, a nije reč o prodaji igrača.

Sedrik Gogua je zapaženiju ulogu imao ‘đuskajući’ na splavovima nego u dresu Partizana, ali će crno-beli tri godine kasnije ipak zaraditi 450 hiljada evra (plus dodatnih 150 hiljada). Naime, Partizan je tužio Rigu koja je 2017. godine dovela Sedrika Goguu kada je on samovoljno napustio Beograd. Tom prilikom Letonci nisu platili traženo obeštećenje, te je Partizan bio primoran da ih tuži FIFA.

Kako prenosi ‘Telegraf’, Partizan je dobio lako presudu, ali su se Letonci pre više od godinu dana žalili. Crno-beli su to iskoristili i podneli nove tužbe protiv Rige. Kada su Letonci ovog leta shvatili da bi srpski osvajač kupa mogao da zaradi dodatno još 200 hiljada evra, odlučili su da se poravnaju sa ‘parnim valjkom’.

Dogovor je da Riga do utorka u kasu Partizana uplati 450 hiljada evra, a da se još 150 hiljada evra plati kroz otkup nekog fudbalera crno-belih. Letonci su na to pristali, jer bi iz Humske mogli da dobiju kvalitetno pojačanje za njihovu ligu.

Zanimljivo je to da je Sedrik Gogua u Rigu stigao 2017. godine, a da za ovaj tim nije odigrao nijedan meč. Zato ga je koštao skoro pola miliona evra, a možda i više.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter