0
Košarka

NBA: Istorija! Sve je gotovo, Kavaj Lenard srušio ‘kralja’ i krunisao Toronto za novog vladara! (VIDEO)

Objavljeno: 14.06.19 u 08:50

Toronto Reptorsi su novi šampioni NBA lige, pošto su u šestom meču finalne serije rezultatom 114:110 savladali Golden Stejt Voriorse.

U utakmicu broj šest se ušlo uz žaljenje zbog pucanja Ahilove tetive Kevina Durenta, zbog koje će najverovatnije propustiti i celu narednu sezonu, a ugrožena mu je i karijera. Međutim, i sa saznanjem da je svaku prethodnu utakmicu ova dva tima u Ouklendu ove sezone – dobio Toronto.

Dakle jedan meč tokom ligaškog dela sezone i dve u ovoj finalnoj seriji, Reptorsi su tukli aktuelnog šampiona na njegovom terenu. I opet su, po četvrti put. Tako da ova titula je sve, samo ne slučajna.

Počelo je serijom Toronta od 8:0 za gotovo minut, ali su se domaćini do kraja četvrtine vratili u život i uspostavili priključak. Ipak, prednost je biila na strani Reptorsa sve do čuvene treće četvrtine Golden Stejta u kojoj su napravili preokret, poveli i čuvali vođstvo gotovo do same završnice.

A onda – prava drama. Najpre valja istaći da se i drugi superstar Voriorsa, Klej Tompson, sručio na parket, pokidao ligament kolena i završio meč pre vremena. A do tog momenta je već imao 30 postignutih poena.

Golden Stejt je imao vođstvo što je trojkom neutralisao Fred Vanflit. Potom se ušlo u rezultatsku klackalicu u poslednjih minut i po, da bi sve bilo rešeno bukvalno u poslednjim sekundama.

Na 10 sekundi pre kraja Toronto je imao pola koša prednosti i loptu, ali se Deni Grin spetljao i dao je šansu šampionu da dođe do ‘majstorice’. Međutim, Stef Kari je promašio jedan od važnijih šuteva u karijeri, a loptu uhvatio Kavaj Lenard i Drejmond Grin je pravio tehničku iz koje je Toronto završio posao.

Lenard ovog puta nije bio najefikasniji, ubacio je ‘samo’ 22 poena, ali je igrao maestralno za tim, na obe strane terena. Pomogli su mu Kajl Lauri sa 26 koševa, kao i Paskal Sijakam, koji je uz 26 poena dodao i 10 skokova.

U timu Golden Stejta pomenuti Tompson je imao 30 poena, Kari je ostao na 21, Andre Iguadala je upisao 22, a Drejmond Grin ostvario ‘tripl-dabl’ sa 11 poena, 19 skokova i 13 asistencija.

Ovo je prva tirula NBA šampiona za Reptorse u istoriji franšize. Pogledajte kako je izgledala završnica, još jedna u nizu dramatičnih:

 

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter